Vali Altıparmak: Heyelanın nedeni araştırılıyor

Erzurum'daki kayakla atlama kulelerinin yıkılmasıyla ilgili Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, kulelerin yıkılmasından üzüntü duyduklarını ancak can kaybı yaşanmamasının...

Google Haberlere Abone ol
Vali Altıparmak: Heyelanın nedeni araştırılıyor

Erzurum'daki kayakla atlama kulelerinin yıkılmasıyla ilgili Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, kulelerin yıkılmasından üzüntü duyduklarını ancak can kaybı yaşanmamasının teselli olduğu söyledi.

Valilik brifing salonunda basının karşısına çıkan Vali Altıparmak, atlama kulelerinin bulunduğu Kiremitliktepe'deki heyelanın kesin nedenini araştırdıklarını söyledi. Vali, heyelanın olduğu alandaki atlama kulelerinin inşaat sürecinde zemin etütlerinin yapıldığını, ancak buna rağmen, bilinmeyen bir nedenden dolayı gerçekleşen toprak kayması sonucu kulelerin yıkıldığını ifade etti. Altıparmak, atlama kulelerinin bulunduğu alandaki otelde hasar oluşmadığını ancak buranın da olası bir riske karşı boşaltıldığını kaydetti.

Vali Altıparmak, zemin etüdü olmadan bir inşaatın başlatılamayacağına dikkat çekerek, "Genel müdürle beraber çalışıyoruz. Tesisler Daire Başkanımız burda. Gazi Üniversitesi'nden rektör arkadışımız ve uzmanı müfettiş arkadaşlar burda. Konuyu incelemeleri noktasında talimatlandırdılar. Raporu hazırlayan AFA'dan Atatürk Üniversitesi'nden konuya bakanlar burda. Çevre Şehircilik Müdürlüğü elemanları konuyu inceledi. Raporlarını hazırlıyorlar. Şu an için paylaşacağımız, heyelanı maalesef neyin tetiklediğini bilmediğimiz. Ancak teknik raporla anlaşılacak heyelanın nedeni. Zemin etüdü var mı yok mu bu tür çalışmalar zemin etüdü olmadan atlama bu çalışma (Atlama kule inşaatı) yapılamaz. Kadim bir devlet olmanın gereğini yaparak bir müessesedir. Bunda kimsenin endişesi olmasın. Zemin etüdünü detaylı olarak tartıştık. Raporları inceledik, baktı. Zemin etüdünde heyelana ilişkin olarak bir beyan olmadığı gibi risk de gösterilmiyor. Bu çalışmalar neticesinde teknik heyetin bize belirttiği kulelerde ve otelde risk yok, risk altında değiller. Risk olmasa bile otel derhal boşaltıldı. Misafirleri kendi misafirhanemize aldık." dedi.

Vali Altıparmak, çıkacak raporların kendilerine yol haritası oluşturacağına da değinerek, "Yol haritamız ne olacak. Rapor hazırlanmak üzere, genel müdürümüzün bünyesinde çalışma başlatılıyor. Raporlar hazırlanarak ne kadar risk yok desek bile sonraki aşamada zeminde kayma olur mu olmaz mı bunu teknik rapor olarak sunacaklar. Bunun arkasından tespit davası açılacak." diye konuştu.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise amaçlarının, atlama kulelerinin proje aşamalarını tamamlayarak, Erzurum'u ve Türkiye'yi atlama kulelerine kavuşturmak. CİHAN

Yorumlar