Uşak'ta 'Davranış Bozuklukları ve Çözüm Önerileri' anlatıldı

Uşak'ta Bizim Yuva Derneği tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Aileye Mutluluk Yakışır” isimli proje kapsamında, “Davranış Bozuklukları ve Çözüm Önerileri” semineri düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Uşak'ta 'Davranış Bozuklukları ve Çözüm Önerileri' anlatıldı

Uşak'ta Bizim Yuva Derneği tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Aileye Mutluluk Yakışır” isimli proje kapsamında, “Davranış Bozuklukları ve Çözüm Önerileri” semineri düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki seminere Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, eşi kişisel gelişim uzmanı Yeşim Erden, İlEmniyet Müdürü Ogün Toprak, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Seminerde konuşan Bizim Yuva Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Erdoğan, “Terbiye denince akla ilk gelen şey ailedir, çünkü talim ve terbiyede en birinci ocak, en birinci mektep, en birinci okuldur. Terbiye yuvadan başlamalı ki kalıcı olsun. İdeal nesiller için her şeyden önce ideal bir yuvaya ihtiyaç vardır. Aile, cemiyetin temel direğidir. Aile ne kadar sağlamsa millet ve devlet de o kadar sağlamdır. İdeal ailede anne ve baba olmak isteyen herkes, belli bir seviyede aile içi iletişim, çatışma yönetimi, anne baba tutumları, çocuk bakımı ve sağlığı, din ve evlilik, eşlerin birbirini tanıma teknikleri gibi konularda eğitim almalı ve prensipleri bilmelidir. İnsan mutlaka iyi nesiller yetiştirmenin yollarını öğrenmelidir." dedi. Bu amaç doğrultusunda uyguladıkları söz konusu projede, yeni evlenecek çiftlerin yaşayabileceği problemlere ilişkin bilinçlendirici eğitim faaliyetleri düzenlediklerini, evli olan ve parçalanma eğilimi gösteren ailelere rehabilitasyon hizmetleri verdiklerini aktardı. Erdoğan ayrıca evli çiftlere ana-baba okulu açarak, eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerini devamlı hale getirdiklerini ifade etti. CİHAN

Yorumlar