Ünlü darbükatöre TRT’de veda töreni

Dün hayatını kaybeden darbuka ve ritm saz sanatçısı Güngör Hoşses'e (76) 35 yıl çalıştığı TRT’de veda töreni düzenlendi. Zatürre teşhisiyle 17 gün önce Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Göngör Hoşses'in sağlık...

Google Haberlere Abone ol
Ünlü darbükatöre TRT’de veda töreni

Dün hayatını kaybeden darbuka ve ritm saz sanatçısı Güngör Hoşses'e (76) 35 yıl çalıştığı TRT’de veda töreni düzenlendi.

Zatürre teşhisiyle 17 gün önce Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Göngör Hoşses'in sağlık durumu giderek kötüleşti. Hoşses, dün saat 17.00 sıralarında hayatını kaybetti. Hoşses'in cenazesi sabah saatlerinde ses sanatçısı kızı Gülgün Hoşses ve tiyatro oyuncusu Beste Yosmaoğlu tarafından hastaneden alındı. Karacaahmet Mezarlığı'ndaki gasilhanede işlemleri yapılan Hoşses'in cenazesi, yaklaşık 35 yıl çalıştığı TRT'ye götürüldü. Hoşses için Harbiye’deki TRT stüdyosunda bir tören düzenlendi. Arkadaşları ünlü darbükatörden bahsetti. TRT sanatçısının bazı arkadaşlarının göz yaşlarını tutamadığı görüldü. Yapılan duaların ardından Hoşses sonsuzluğa uğurlandı.

Çok değerli bir müzisyeni kaybettiklerini belirten Güngör Hoşses’in kızı Gülgün Hoşses, “Onun yeri dolmaz. Herkes aynı şeyi söylüyor. Allah geride kalanlara uzun ömürler versin. Allah’ın takdiri. Hepimizin gideceği yer orası.” dedi.

‘ALLAH VERGİSİ BİR YETENEĞİ VARDI’

Güngör Hoşses’in mükemmel bir insan olduğunu kaydeden arkadaşı Kanun Sanatçısı Bertan Üsküdarlı, “25 sene Maksim Gazinosu’nda Zeki Müren’ler, Behiye Aksoy’la hep beraber çalıştık. 35 sene İstanbul Radyosu’nda beraberdik. Mükemmel bir insandı. Onunla çalarken 30 saz olacağına, 5 saz bir Güngör olsun. Sürükler götürür. Allah vergisi bir yeteneği vardı.” ifadelerini kullandı. TRT’den emekli olan Güngör Hoşses; Zeki Müren, Emel Sayın, Nurdan Torun, Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar gibi ünlü isimlerle aynı sahneyi paylaşmıştı.

Hoşses’in cenaze namazı ikindi namazına müteakiben Erenköy Galip Paşa Camisi’nde kılınacak. Cenaze Gülsuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

CİHAN

Yorumlar