Ülkü Ocağın'da Silahlı Kavga

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, ülkü ocağına gelen T.Ç. (30) ve H.K. (25), bilinmeyen bir nedenle çıkan kavgada, iddiaya göre yanında getirdiği tabancayı ateşledi. 47 yaşındaki Cengiz Temizyürek kolundan yaralanırken, çıkan arbedede elindeki tabanca alına

Google Haberlere Abone ol
Ülkü Ocağın'da Silahlı Kavga

Olayı haber alan kalabalık bir grup, ülkü ocağının önüne gelerek durumu protesto etti, beklemeye başladı. 

Olay, bugaün saat 21.30 sıralarında, Eskiizmir Caddesi üzeri Karabağlar Ülkü Ocağı binasında meydana geldi. Ne amaçla ülkü ocağına geldikleri henüz belirlenemeyen T.Ç. (30) ve H.K. (25) iddiaya göre yanında getirdiği tabancayı ateşledi. Bu sırada içeride bulunan bir grup, elinde silah bulunan T.Ç.'yi etkisiz hale getirerek tabancayı aldı. Darp edilen T.Ç. ve arkadaşı H.K., vücudunun çeşitli yerlerinden de bıçakla yaralandı. 

Tabancanın ateşlendiği sırada ülkü ocağına arkadaşını ziyarete geldiği öğrenilen, halde esnaf olduğu belirtilen evli, 47 yaşındaki Cengiz Temizyürek'in kolundan yaralandığı. İhbar üzerine bölgeye gelen polis, güvenlik önlemi aldı. Yaralılardan Temizyürek Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, T.Ç. İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, H.K. de Dokuzeylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırı sonrası darp edilen saldırganlar H.K. ile T.Ç.'nin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. 

Durumu haber alan bir grup, ülkü ocağına gelerek olayı protesto etti, beklemeye başladı. Bölgeye gönderilen polis ekipleri de olası bir olumsuzluğa karşın buradaki bekleyişini sürdürüyor. Olayın nedenin araştırıldığı belirtilirken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

FACEBOOK ÜZERİNDEN AÇIKLAMA

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, ülkü ocağında çıkan ve 3 kişinin yaralandığı silahlı kavgayla ilgili İzmir Ülkü Ocakları'nın Facebook'taki sayfasından olayla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

"Değerli Ülküdaşlar, İzmir Karabağlar Ülkü Ocakları'mızın PKK tarafından basıldığı ve ülküdaşlarımızın şehit haberleri asılsızdır. Karabağlar'da bugün saat 21.00 sularında meydana gelen ve doğrudan siyasi bir içeriği olmayan gerginlik kavgaya dönüşmüş, olaylar sonucu 1 ülküdaşımız kolundan hafif yaralanmış ayakta tedavisi tamamlanmıştır. Kavgaya karışan diğer gruptan da 1'i ağır olmak üzere 2 kişi yaralanmıştır. İzmir İl Başkanlığımız olay yerindedir ve Genel Merkezi'miz olayı yakinen takip etmektedir. Ülkü Ocakları Genel Merkezi ve İzmir Ülkü Ocakları İl Başkanlığı'nın resmi açıklamaları dışında sosyal ağlarda yapılan yorumlara itibar etmeyiniz, paylaşmayınız."

Karabağlar Ülkü Ocakları önüne akın eden kalabalık grup, İlçe Teşkilatı yetkililerinin uyarıları sonrası saat 02.00 sıralarında dağıldı. Tedavisi süren yaralılardan T.Ç. de yapılan ilk müdahalenin ardından Dokuz Eylül Üniversitkesi Hastanesi'ne sevk edildi. Kavganın; H.K. ile T.Ç'nin ülkü ocağına alkollü gelmesi sonucu çıktığı ileri sürüldü.

Yorumlar