'Uganda’da Türk okulunun açılışını Cumhurbaşkanı yapacak'

Karaman Ermenek Sanayici ve İş Adamları Derneği (ERSİAD) üyeleri Uganda gezisinden döndü.

Google Haberlere Abone ol
'Uganda’da Türk okulunun açılışını Cumhurbaşkanı yapacak'

Karaman Ermenek Sanayici ve İş Adamları Derneği (ERSİAD) üyeleri Uganda gezisinden döndü. ERSİAD Başkanı Ali Karaçayır, inşaatı devam eden Türk okulunun açılışını Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni’nin yapacağını söyledi.

ERSİAD Başkanı Ali Karaçayır, 3 günlük kültür gezisi kapsamında Orta Afrika ülkesi Uganda’yı ve buradaki Türk okullarını ziyaret ettiklerini belirterek hem kendileri hem de oradaki idareci ve öğretmenler açısından güzel bir buluşma olduğunu söyledi. Ülkede 17 yıl önce ilk okulun açıldığını, bu okulla birlikte 4 okullarının olduğunu, Ağustos ayında açılacak bir okul inşaatının devam ettiğini dile getiren Karaçayır, Kimse Yok mu Derneği tarafından yaptırılan ve Haziran ayında açılacak hastane inşaatını da gezdiklerini ifade etti.

Dünyanın 160 ülkesindeki faaliyetlerin fedakar Anadolu insanının gayretleri ile devam ettiğine dikkatleri çeken Karaçayır, yapılan kara propagandalara, karalamalara en güzel cevabı söz konusu ülkedeki protokolün, idarecilerin, velilerin ve öğretmenlerin memnuniyetlerini dile getirerek verdiğini söyledi. İnşaatı devam eden okulun açılışını Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni’nin yapacağını belirten Karaçayır, bunun yurt dışındaki tüm faaliyetlerin her anlamda hüsnü kabul gördüğü, takdirle karşılandığı ve desteklendiği anlamına geldiğini söyledi.

ERSAİD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yenievli de yaptığı açıklamada Uganda’ya batılı ülkelerin 130 yıl önce, kendilerinin ise yeni sayılabilecek bir zamanda gittiğini belirterek, “Ancak ülkede yapılan çalışmaları görünce ümitlerimiz ve sevincimiz arttı. Devam eden okul ve hastane inşaatları da moralimiz artırdı.” dedi.

Yenievli, tarihi ve turistik yerlerin de etkileyici olduğuna dikkatleri çekerek Ermenek’teki yakınlarına da ülkede meşhur olan çay, kahve ve Türkiye’de farklı anlamlara çekilen ananas meyvesi getirdiklerini söyledi. CİHAN

Yorumlar