Uçurtma şenliğinde çocuklarla birlikte veliler de eğlendi

Kayseri Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi tarafından düzenlenen 5. Geleneksel Uçurtma ve Bahar Bayramı büyük bir katılım ile Gesi mesire alanında gerçekleştirildi. Şenlikte çocuklarla birlikte veliler de uçurtma uçurdu.Şenliğe, Melikgazi...

Google Haberlere Abone ol
Uçurtma şenliğinde çocuklarla birlikte veliler de eğlendi

Kayseri Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi tarafından düzenlenen 5. Geleneksel Uçurtma ve Bahar Bayramı büyük bir katılım ile Gesi mesire alanında gerçekleştirildi. Şenlikte çocuklarla birlikte veliler de uçurtma uçurdu.

Şenliğe, Melikgazi Belediye Başkan yardımcıları Serdar Öztürk ve Dr. Yüksel Kahraman, daire müdürleri, meclis üyeleri, muhtarlar, çocuk meclisi üyelerinin yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

    Başkan Yardımcısı Serdar Öztürk, piknik ve panayır havası içerisinde geçen Uçurtma Şenliği'nde, katılımcılar ile birlikte uçurtma uçurarak sevinçlerine ortak oldu. Veliler ile sohbet eden Başkan Yardımcısı Serdar Öztürk, “Bahar geldi. Baharın bu ilk günlerinde Uçurtma Şenliği düzenlendi. Çocuk Meclisince düzenlenen yarışmaya hemşehrilerimiz ve özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Bu yarışmaya ilgi gösteren tüm çocuklarımı tebrik ediyorum.” dedi.

    Önemli olanın çocukların kendi çabaları ile bir uçurtma yapmaları olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Dr. Yüksel Kahraman da “Biz de belediye olarak uçurta yapamayanlar için hazır yapılmış bin 500 adet uçurtma dağıttık. Bu etkinlikte çocuklar kadar anne ve babalarda uçurtma uçurtmak için hevesliydi." şeklinde konuştu.

    En yükseğe çıkan uçurtma yarışmasında birinciliği Muhammet Esat Karagöz elde ederken ödülünü Başkan yardımcıları Serdar Öztürk ve Dr. Yüksel Kahraman’ın elinden aldı. Bisiklet ile ödüllendirilen Muhammet Esat ve ailesi yarışmayı kazandıkları için büyük sevinç yaşadı.

    Öte yandan yoğurt yeme, sandalye kapma ve elma yeme ile kaşıkta yumurta taşıma yarışması erkekler ve kızların büyük rekabetini sahne oldu. Yarışmalarda birinci olanlar bisiklet ile ödüllendirildi.

    Çocuk Meclisi halkoyunları ekibi tarafından İç Anadolu Bölgesi halk oyunları gösterisi sergilendi. Şenliğe katılanlara ekmek arası köfte, ayran, patlamış mısır, elmalı şeker, pamuk şeker ikram edilirken, ayrıca çiçek ve çam fidanı dağıtıldı. Kurulan eğlence parkında da çocuklar gönüllerince eğlenmenin mutluluğunu yaşadı. CİHAN

Yorumlar