Üç ilde 2 milyon değerinde gümrük kaçağı implant ele geçirildi

Sağlıksız dişçi malzemelerine suçüstü operasyonu yapıldı. Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Merkez Operasyon Birimi'nin koordinasyonunda İzmir, Mersin ve Antalya illerinde implant kaçakçılarına yönelik operasyon yapıldı. Operasyonlarda...

Google Haberlere Abone ol
Üç ilde 2 milyon değerinde gümrük kaçağı implant ele geçirildi

Sağlıksız dişçi malzemelerine suçüstü operasyonu yapıldı. Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Merkez Operasyon Birimi'nin koordinasyonunda İzmir, Mersin ve Antalya illerinde implant kaçakçılarına yönelik operasyon yapıldı. Operasyonlarda 2 milyon TL değerinde implant ve dişçilikte kullanılan malzeme ele geçirildi.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Merkez Operasyon Birimi, son zamanlarda diş hekimliğinde kullanılan bazı ürünlerin yurt dışından, resmi olmayan yollarla, çanta içerisinde yetkili ve ehil olmayan kişiler tarafından ülkemize sokulduğu en düşük satış fiyatının yarısından daha az bir fiyatla diş hekimlerine pazarlandığı bilgisine ulaştı. Yapılan çalışma üzerine yurt dışından getirilen implant ve malzemelerin Antalya, İzmir ve Mersin'de satışlarının yapıldığı tespit edildi ve bilgiler bu illerdeki Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüklerine iletildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerince üç ilde belirlenen adreslere yapılan operasyonlar sonunda; 1260 adet implant, 1487 adet implant üst parçaları, 662 adet iyileştirme başlığı, 530 adet implant çıt çıtı, 468 adet sprey ile implantları yurt dışından ithal edilmiş gibi göstermek amacıyla basılan 30 adet sahte etiket cinsi eşya ele geçirildi.

El konulan ürünler üzerinde yapılan incelemelerde steril ortamda tek bir kutu içinde gelmesi gerekirken, kaçak olarak getirilenlerin steril olmayan ortamda ambalajsız olarak getirildiği tespit edildi.

Bir kısmı pazarlama esnasında yakalanan söz konusu kaçak implant türü eşya ve malzemelerin piyasa değerinin yaklaşık 2 milyon TL. olduğu belirlendi.

Üç ili kapsayan kaçakçılık olayı ile ilgili olarak 6 kişi hakkında Antalya, İzmir ve Mersin Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü'nce kaçak yolla ülkeye giren bu tür ürünlerin birçok sağlık soruna yol açtığı belirtilerek, yürütülen kaçakçılıkla mücadele çalışmalarına vatandaşların ücretsiz olan Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı'na bildirimde bulunarak katkıda bulunabilecekleri belirtildi. CİHAN

Yorumlar