"Türkiye'de neocon partinin temsilcisi AK Parti oldu"

Kurulduğu 1998 yılından beri Türkiye'nin önemli meselelerini tartışan Abant Platformu, 'Türkiye'nin Yönü' konusuyla toplandı. Toplantının öğleden sonraki bölümünde 'Sivil Toplum ve Siyasal Katılım' konulu oturum yapıldı. Taraf gazetesi...

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye'de neocon partinin temsilcisi AK Parti oldu"

Kurulduğu 1998 yılından beri Türkiye'nin önemli meselelerini tartışan Abant Platformu, 'Türkiye'nin Yönü' konusuyla toplandı. Toplantının öğleden sonraki bölümünde 'Sivil Toplum ve Siyasal Katılım' konulu oturum yapıldı.

Taraf gazetesi yazarı Mücahit Bilici, yaptığı konuşmada, "Devlet, insanın hükme maruz kalmasıdır. Demokrasi ise insanın kendi hükmüne kalmasıdır. Demokrasi devletin sırtının yere gelmesidir." dedi. Konuşamayan insanın özgür olmadığını belirten Bilici, demokraside her vatandaşın aynı zamanda paralel bir devlet olduğunu ifade etti. Bilici, Türkiye'de neocon partinin temsilcisinin AK Parti olduğunu kaydetti.

Avrupa Parlamentosu (AP) Yeşiller Grubu'ndan Ali Yurttagül de Türkiye'nin 20 sene içinde çok önemli Medeni Kanun ile Ceza Yasası yaptığını ifade etti. Son bir buçuk senedir sadece toplum değil son üç dört kanunun hükümet partisi AKP içinde bile tartışılmadığını belirten Yurttagül, bu kanunların Bakanlar Kurulu'nda tartışılmadan getirildiğini söyledi.

Yüzleşme Derneği'nden Cafer Solgun ise "'Başbakana yuh çekersen tokadı yersin.' Bu anlayışı bizim terbiye etmemiz gerekiyor." dedi. Türkiye'de sivil toplum ne kadar sivil toplum?" diye soran Solgun, "Hem kendimizi gerçek sivil toplum olarak inşa etmek hem de siyasetin hepimizin katılmasının mümkün olduğu bir siyasi işleyişinin hayata geçirilmesi için yürümeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Selçuk Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır ise hükümet ve devletin her aldığı kararın, işin hesabını vermesi gerektiğini vurguladı. Abant Platformu'nun 33. toplantısında yarın da 'Türkiye'nin Yönü' tartışılmaya devam edilecek. CİHAN

Yorumlar