Türk Standartları Enstitüsü Merzifon MYO’da eğitim veriyor

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Merzifon Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine eğitim programı düzenlemeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Türk Standartları Enstitüsü Merzifon MYO’da eğitim veriyor

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Merzifon Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine eğitim programı düzenlemeye başladı.
Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Güven Gürbüz, TSE yetkilileri tarafından öğrencilere verilen bu eğitim programı sonucunda sertifika verileceğini belirtti.
TSE tarafından yapılan eğitim çalışmasının proje bazında ilk olma özelliği de taşıdığını kaydeden Gürbüz, “Bu tür eğitim organizasyonları öğrencilerin yaratıcı ve rekabet gücüne katkı sağlamaktadır. İş yönetimi alanında TSE'nin çok önemli bir kuruluştur. Dünyanın güvenilir ve itibar edilebilir markalarından olan TSE sertifikasını almak öğrencilerimiz açısından büyük bir şanstır. Türkiye ve dünyada geçerli olan bu sertifikanın iş yaşamına geçişte onlara büyük katkı sağlayacaktır.'' dedi.

Eğitim çalışmalarına katılan Türk Standartları Enstitüsü Başkanlığı Bursa Kalibrasyon Müdürü Mustafa Ekin, TSE'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ekin, "Enstitümüz standart hazırlama, ürün belgelendirme sistem belgelendirme, laboratuvar ve kalibrasyon hizmetlerini ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı bir şekilde yürütülmektedir. TSE söz konusu faaliyetler kapsamında, enstitü kimliği ve misyonu gereği sahip olduğu bilgi birikimi ve tecrübe ile hem üretim hem de hizmet sektöründe yer alan kurum ve kuruluşlar için eğitim programları düzenlenmektedir" ifadesini kullandı.
Merzifon Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen eğitim programlarının TSE tarafından okullarda yapılan ilk program olma özelliğini taşıdığını da ifade eden Ekin, bu program sonucunda bir sertifika verileceğini ve verilen sertifikanın da öğrencilerin mezuniyet sonrası iş bulmalarında büyük kolaylık sağlayacağını belirtti. CİHAN

Yorumlar