Turizm Haftası'na İzmir'den tarihî başlangıç

İzmir'de 15-22 Nisan Turizm Haftası kutlamaları, tarihî Agora ören yerindeki törenle başladı.

Google Haberlere Abone ol
Turizm Haftası'na İzmir'den tarihî başlangıç

İzmir'de 15-22 Nisan Turizm Haftası kutlamaları, tarihî Agora ören yerindeki törenle başladı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, burada yaptığı konuşmada şehrin turizm potansiyelinin geliştirilmesi için önemli projelere imza attıklarını belirterek, “İzmir’in önü açılmıştır.” dedi.

38. Turizm Haftası açılış programı kapsamında, ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk koyuldu. Ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Başkan Vekili Aydoğan’ın da katılımıyla turizm korteji yürüyüşü yapıldı. İkiçeşmelik Caddesi'ndeki katlı otopark önünden başlayan yürüyüş, Agora'ya kadar devam etti. Buradaki törende Aydoğan, Türkiye’nin eşsiz bir turizm potansiyelini barındırdığını belirterek, İzmir’inse tarih ve kültür dokusuyla dünyada herkesin ilgisini çekebilecek bir şehir olduğunu söyledi. İzmir’de turizmin gelişmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak çok sayıda çalışma sürdürdüklerini ifade eden Aydoğan, “Belediye olarak, görülmemiş kamulaştırmalar yaparak gerçekten bir mesafe kaydettik. İzmir’in turizmden daha fazla pay alması için altyapıyı dikkatli şekilde yaptık. Birçok kuruluşla işbirliği gerçekleştiriyoruz. İzmir, son yıllarda dünyanın en hızlı gelişen metropollerinden biri oldu. Otel yatırımları çok ciddi arttı. Sağlık turizminin gelişmesi için 40 senedir konuşulan Kadifekale-Agora–Kemeraltı hattının ayağa kaldırılması için çalışmalarımız sürüyor." şeklinde konuştu.

Vali Toprak da bütün kurum ve kuruluşların, işbirliği içinde çalışarak şehrin turizm kapasitesini arttırması gerektiğini ifade etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ise İzmir’de turizmin gelişmesi, çeşitlenip sürdürülebilir olması için merkezî ve yerel yönetimlerle sivil toplum kuruluşlarının işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. ETİK Başkanı Mehmet İşler, dünya turizminin üçte birinin Akdeniz çanağında olduğunu vurgulayarak, İzmir’in 1,5 milyona yakın turist ağırladığını ve turizmden aldığı payın yüzde 5 olduğunu belirtti. CİHAN

Yorumlar