TURAB’da Emin Ucuz güven tazeledi

Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği'nin (TURAB) 6. Olağan Genel Kurulunda Emin Ucuz güven tazeledi.

Google Haberlere Abone ol
TURAB’da Emin Ucuz güven tazeledi

Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği'nin (TURAB) 6. Olağan Genel Kurulunda Emin Ucuz güven tazeledi.
Genel Merkezi Mersin’de olan İzmir ve Gaziantep’te de şubeleri bulunan derneğin genel kurulu Tenis Kulübünde yapıldı.

Genel Kurula Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Mahmut Arslan, TURAB Başkanı Emin Ucuz, Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Ahmet Akkurt, Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar ve çok sayıda davetli katıldı.

Divan başkanlığını Jan Taşçı’nın yaptığı genel kurulda gündem maddelerinin ardından yeni yönetim seçimi tek liste ile yapıldı. Açık oylama sonucunda mevcut başkan Emin Ucuz başkanlığındaki isimler yeni yönetime seçildi. İki yıl görev yapacak yeni yönetim şu isimlerden oluştu; Sedat Kutlu, Numan Olcar, Nejdet Kılıç, Ali Öztürk, Vural Zafer Emirel, Canan Sunay, Servet Çamurdaş, Tarık Ciğer, Hüsamettin Memiş, Adem Erol, Metin Altınsoy ve Fahri Kuş.

Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığına Hasan Şemsi seçilirken, Denetim Kurulu Başkanlığına Abuzer Yavuz, Disiplin Kurulu Başkanlığına ise Birol Gelbul getirildi. Genel kurul sonunda söz alan Başkan Emin Ucuz, üyelere yeniden bu görevi kendilerine verdikleri için teşekkür etti. 22 Arap ve 7 Türki Cumhuriyet arasında sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkileri güçlendirmek amacıyla 2003 yılında kurulan derneğin bu süreçte büyük mesafe kat ettiğini anlatan Ucuz, "Bu zorlu ancak önemli yoldaki yürüyüşümüz başarıyla devam edecektir. Yeni dönemde üyelerimizin daha aktif katılımı ile çalışarak Türkiye’nin gelişimine daha çok katkı sunacağız." şeklinde konuştu.


CİHAN

Yorumlar