Tunceli'de Soma protestosu: 1 polis yaralı, 1 gösterici gözaltına alındı

Tunceli’de, Soma'daki maden ocağı felaketinde 284 işçinin hayatını kaybetmesini protesto eden bir grup, akşam saatlerinde polis amirliğine taş ile saldırıda bulundu. Göstericilere müdahale sırasında zırhlı araçtan inen Asayiş Şube Müdürü,...

Google Haberlere Abone ol
Tunceli'de Soma protestosu: 1 polis yaralı, 1 gösterici gözaltına alındı

Tunceli’de, Soma'daki maden ocağı felaketinde 284 işçinin hayatını kaybetmesini protesto eden bir grup, akşam saatlerinde polis amirliğine taş ile saldırıda bulundu. Göstericilere müdahale sırasında zırhlı araçtan inen Asayiş Şube Müdürü, göstericiler tarafından atılan taşla yaralandı.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir araya gelen yüzleri maskeli yaklaşık 50 kişilik grup, Şehit Nahit Bulut Polis Amirliği'ni koruyan TOMA’yı taş yağmuruna tuttu. Göstericilere TOMA ile müdahale eden polis ile grup arasında çatışma çıktı. TOMA’ya molotof atan grup ile polis arasındaki kovalamaca saatlerce sürdü. Polis, göstericilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Olayların büyümesi üzerine ara sokaklara giren zırhlı araçta bulunan Asayiş Şube Müdürü, araçtan indiği sırada atılan taş ile kafasından yaralandı. Yaralı polis müdürü arkadaşları tarafından Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Çevik Kuvvet'in ara sokaklarda kovaladığı göstericilerdin biri gözaltına alındı.

Olaylar devam ediyor.

CİHAN

Yorumlar