TÜFAD, Yozgat Gelişim Semineri yapıldı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Adana Bölgesi eğitimcilerinden Osman Öngen, günümüz futbolunun güncel ve dinamik bir yapıya sahip olduğunu, her gün yeni gelişmelerin ortaya çıktığını belirterek, antrenörlerin daima bilginin peşinde koşarak,...

Google Haberlere Abone ol
TÜFAD, Yozgat Gelişim Semineri yapıldı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Adana Bölgesi eğitimcilerinden Osman Öngen, günümüz futbolunun güncel ve dinamik bir yapıya sahip olduğunu, her gün yeni gelişmelerin ortaya çıktığını belirterek, antrenörlerin daima bilginin peşinde koşarak, kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

    Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Nevşehir Şubesi tarafından gerçekleştirilen antrenörlerin katılmak zorunda oldukları TÜFAD Nevşehir Şubesi 2014 Osman Yozgat Gelişim Semineri Nevşehir’de yapıldı.

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Nevşehir Şubesi’ne ortaklaşa düzenlediği 2014 Bölgesel Gelişim Semineri Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi Konferans Salonu’ndaki programa, TFF Adana Bölgesi eğitimcilerinden Osman Öngen, eski Beşiktaşlı futbolculardan Veysel Cihan, TÜFAD Nevşehir Şube Başkanı Kenan Gerçeker ve 60’a yakın antrenör katıldı.

     Açılış konuşmasını yapan TÜFAD Nevşehir Şube Başkanı Kenan Gerçeker, TÜFAD olarak tek dertlerinin ilde futbolu geliştirmek olduğunu söyledi.

    Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşgın, futbolu tesisler yapmak kadar önemli bir konunun da halkın benimsediği bir kültür haline getirebilme başarısını göstermek olduğunu ifade etti. Özden, Brezilyalı olup dünya genelinde futbol oynayan 6 bin civarında futbolcu olmasına karşın ülkede uluslararası düzeyde sadece bir stadyum bulunduğunu, buna karşın Avrupa’da sadece 3 sporcusu top koşturan Amerika’da ise 20 stat bulunduğunu kaydetti.

    Futbol Antrenörlerine TFF Adana Bölgesi eğitimcilerinden Osman Öngen Futbolda Fair-Play ve etik değerler ve Genç Futbolcu Eğitimi konulu sunum yaptı. Öngen sunumda, özellikle gençlerin futbol eğitimine özel önem verilmesi konusu üzerinde durdu.

    Osman Öngen basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise, antrenör arkadaşlarına bilgiye ulaşmanın kolaylaştığı günümüzde daima bunun peşinde koşmaları tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.

     “Ben diplomayı aldım, kursum bitti, antrenör oldum, her şeyi bilirim” demenin doğru olmadığını kaydeden Öngen, sporun güncel ve dinamik bir olay olduğu için bilgilerinde sürekli yenilenmeye ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Türkiye’de elit sporcu yetiştirmek için önce iyi bir araştırma yapmak gerektiğini kaydeden Öngen, sonrasında da uygun ortamlar sağlayarak gelişimin sağlanması gerektiğini ifade etti.

Türkiye’de yetenekli oyuncunun çok olmasına rağmen gelişiminde paydaşlar olan kulüp, yönetici, antrenör ve çevre faktöründe yaşanan olumsuzluklar yaşandığını belirten Öngen, bunun da maalesef yetenekli futbolcuların gelişmelerine engel olduğunu söyledi.

Bir il kulübünden Genç Milli takıma seçilen veya profesyonel lige giden oyuncunun, alttan geleceklere örnek teşkil edeceğini söyleyen Öngen “ Kendilerine rol model olarak alırlar ve hedeflerini belirlemede önemlidir. Bir ilde bu yönde oyuncu olmaması kesinlikle futbola olumsuz yönde yansır. Nevşehir’de yetişerek Beşiktaş, Gençlerbirliği, Antalyaspor gibi Süper Lig takımlarında başarıyla oynayan Veysel Cihan, büyük bir ildeki genç futbolcular için büyük bir semboldür. Kendisinden faydalanmak gerekir” dedi.

CİHAN

Yorumlar