TRT- HD ‘Hamamönü Efsanesi' belgeseli hazırladı

TRT-HD Kanalı, Ankara'nın tarihinde ayrı bir yeri olan, son yıllarda çevre ve yerleşim alanı düzenlemeleri, onarım ve restorasyon çalışmaları, konaklama ve ağırlamaya yönelik marka mekanlarıyla ilgi odağı olan ‘Hamamönü Efsanesi' adlı belgesel hazırladı.

Google Haberlere Abone ol
TRT- HD ‘Hamamönü Efsanesi' belgeseli hazırladı

TRT-HD Kanalı, Ankara'nın tarihinde ayrı bir yeri olan, son yıllarda çevre ve yerleşim alanı düzenlemeleri, onarım ve restorasyon çalışmaları, konaklama ve ağırlamaya yönelik marka mekanlarıyla ilgi odağı olan ‘Hamamönü Efsanesi' adlı belgesel hazırladı. Belgeselin galası ve kokteyli 18 Aralık'ta yapılacak. Belgeselde camileri, konakları, hamamı ve evleriyle Hamamönü'nün tarihi var. Ayrıca bu semtte yetişen Mehmet Akif gibi Ersoy, milli şairlerin hayatından bölümlere yer veriliyor.

‘Hamamönü Efsanesi' adlı belgeselde ‘Osmanlı dönemini Cumhuriyet dönemine bağlayan' tarihsel bir kesit de sunuluyor. Önce 2011'de Avrupa Birliği'nin, sonra da 2012'de dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan “Altın Elma/Golden Apple” ödülünü alan bir semtin ve belediyecilik temelindeki ekonomik dönüşüm hakkında bilgiler de işleniyor. Yönetmenliğini Pelin Asal'ın yaptığı “Hamamönü Efsanesi” belgeseli, tarihsel, kültürel ve ekonomik açılardan bir yerleşim alanına odaklanması açısından özgün bir belgesel.

Yapımı aylar süren ve büyük bir emek gerektiren Hamamönü Efsanesi Belgeseli'nde emeği olan kişilerin bir araya geleceği bir gala ve kokteyl düzenleneck. ‘Hamamönü Efsanesi” belgeselinin galası ve kokteyli 18 Aralık'ta yapılacak. Etkinlik, Altındağ Belediyesi Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür ve Sanat Kongre Merkezi'nde yapılacak.

CİHAN

Yorumlar