Trafik polisi, bilet alıp otobüse binip şoförü denetleyecek

Emniyet verilerine göre, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan yolcu otobüsleri, en çok saat 03.00 ile 07.00 arasında kaza yapıyor. Otobüslere yönelik denetimleri artırma kararı alan emniyet, sivil trafik polislerini biletle otobüslere...

Google Haberlere Abone ol
Trafik polisi, bilet alıp otobüse binip şoförü denetleyecek

Emniyet verilerine göre, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan yolcu otobüsleri, en çok saat 03.00 ile 07.00 arasında kaza yapıyor. Otobüslere yönelik denetimleri artırma kararı alan emniyet, sivil trafik polislerini biletle otobüslere yolcu olarak bindirip, şoförün kural ihlali yapıp yapmadığını tespit edecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin karıştığı can ve mal kayıplarının yaşandığı trafik kazalarında son zamanlarda artış gözlendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, otobüs kazalarının çoğunlukla sabah 03.00-07.00 saatleri arasında yorgunluk ve uykusuzluğa bağlı olarak meydana geldiği, otobüslerin takograf kayıtları uygun olmakla birlikte, uzun mesafelerde bile tek şoför tarafından kullanıldığının belirlendiğine dikkat çekildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen trafik kazalarının ölümlere yol açtığı, bu kazaların önlenmesi amacıyla şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere yönelik trafik ekiplerince yapılan denetimlerin artırılacağı belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, özellikle uzun mesafeye gidecek olan şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs şoförlerinin kural ihlali yapıp yapmadıklarını tespit etmek amacıyla, gece saatlerinde görevliler tarafından sivil olarak ve bilet alınmak suretiyle otobüslere binilerek habersiz denetimler yapılacağını duyurdu.

TAKOGRAFTAKİ SÜRÜCÜ İLE DİREKSİYONDAKİ SÜRÜCÜ DENETLENECEK

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bu denetimlerde şehirlerarası yolcu otobüslerinde yedek şoför bulunup bulunmadığı, şoför veya yedek şoförlerin çalışma ve dinlenme süreleri ile hız limitlerine uyup uymadıklarının tespiti amacıyla takograf kayıtları titizlikle incelenecek, takograf cihazında takılı sürücü belgesi ile şoförün aynı kişi olup olmadığı özellikle kontrol edilecektir. Denetimler, özellikle büyük şehirlerin girişleri ile şehirlerarası karayolu güzergâhlarında uygun noktalarda yapılacak olup, seyahat eden yolcularımızın şikâyet ve yakınmalarına sebebiyet verilmeden en kısa sürede tamamlanacaktır."

CİHAN

Yorumlar