Toroslu öğrencilerin iki projesi TÜBİTAK yarışmasında finale kaldı

Antalya'da Toros Eğitim Kurumları, 9. Bu Benim Eserim TÜBİTAK-MEB Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması'nda finale kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Toroslu öğrencilerin iki projesi TÜBİTAK yarışmasında finale kaldı

Antalya'da Toros Eğitim Kurumları, 9. Bu Benim Eserim TÜBİTAK-MEB Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması'nda finale kaldı. Toroslu öğrencilerin iki projesi, ilk 100'de en yüksek puanı alarak Ankara final sergisine katılma hakkı kazandı.

Antalya, Burdur, Isparta, Denizli, Konya ve Isparta illerinden toplam bin 9 proje içinden seçilen 100 proje sergiye davet edildi. 100 proje arasına giren Özel Toros Eğitim Kurumları, Isparta bölge yarı finaline 3 fizik ve 1 kimya dallarındaki projelerini sergiledi. Isparta bölge elemelerine gelen 100 proje içinden en yüksek puanı alarak, kimya dalında 'Özel Karışımlı Çamurdan Gelen, Radyasyonu Engelleme Harcı' ve fizik dalında 'Her Arabaya Çocuk Koltuğu' adlı projeleri ile Ankara final sergisine gitme hakkı kazandı.

Öğrencilerinin çalışkanlığına ve bilime olan sevgilerine şahit olduklarını belirten Özel Toros Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yücel Bozkurt, “Eğitim anlayışımız olarak öğrencilerimize bilimsel düşünmeyi ve üretkenliği önemsetmeye çalıyoruz. Oklumuz tüm derslerde çeşitli başarılar elde etti. Fen bilimleri alanında da bu sene bir kere daha bu başarıyı yakalayan öğrencilerimizi, ailelerini ve her daim yanlarında olan fedakâr öğretmenlerini tebrik ediyorum. Ankara finallerinden altın madalya ile dönmelerini temenni ederim.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar