Torbalı girişimcilikte İzmir şampiyonu oldu

Torbalı Ticaret Odası (TTO), KOSGEB ile düzenlediği Girişimcilik Kursu’nda İzmir şampiyonu oldu. TTO, 2011-2013 yılları arasında en çok girişimcilik kursu açan oda olurken Torbalı ise bu kurslar sonunda en çok girişimcinin iş yeri açtığı...

Google Haberlere Abone ol
Torbalı girişimcilikte İzmir şampiyonu oldu

Torbalı Ticaret Odası (TTO), KOSGEB ile düzenlediği Girişimcilik Kursu’nda İzmir şampiyonu oldu. TTO, 2011-2013 yılları arasında en çok girişimcilik kursu açan oda olurken Torbalı ise bu kurslar sonunda en çok girişimcinin iş yeri açtığı ilçe oldu. Hali hazırda 125 sertifikalı girişimci ise kendi iş yerlerini açmaları halinde, KOSGEB’den 100 bin liraya kadar destek alabilecek. 12 girişimci ise sağlana destekleri ile işyerini açtı. 2014 yılında da kurslarına devam eden TTO, bu kez Torbalı Kaymakamlığı’nı projeye dahil etti. Daha önce KOSGEB Güney Bölge Müdürlüğü’yle açtığı kurslara İş-Kur’u ortak eden TTO, bu sefer de Kaymakamlık ile ortak bir çalışmaya imza atıyor. 30 kişinin eğitim göreceği kurs için imzalar dün atıldı.

İMZALAR ATILDI

Torbalı’daki işsizliğe savaş açan Torbalı Ticaret Odası, dönem dönem hayata geçirdiği faaliyetlerle dikkat çekiyor. 2011 yılından bu yana girişimcilik kurslarına imza atan ve sayısız öğrenciye sertifika verilmesini sağlayan TTO, 2014 yılı içinde kolları sıvadı. İzmir’deki ilk Girişimcilik Kursu’nu açan kurum olan TTO, KOSGEB Güney Bölge Müdürlüğü ile birlikte yeni bir kursa daha imza atıyor. Kaymakamlığında bu kez dahil olduğu ortak projede imzalar dün atıldı. Torbalı Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen ve girişimci adaylarının katıldığı organizasyonda KOSGEB Güney Bölge Müdürü Mustafa Çanakçı, TTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun ve Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hakan Tetik, protokol imzalarını attı.

    100 BİN LİRALIK DESTEK

    Mustafa Çanakçı, 3 kurumun ortaklaşa düzenleyeceği kurs hakkında girişimcilere bilgi verdi. 30 kişinin katılacağı ve 70 saat sürecek olan kurs sonunda başarılı olanlara sertifika verileceğini ifade eden Çanakçı, “Kendi işini kuran sertifikalı girişimciler, iş planıyla birlikte KOSGEB’e başvurduklarında 30 bin lirası hibe 70 bin lirası da geri ödemeli olmak üzere 100 bin lira kredi alabilecek. Geri ödemeli olan 70 bin liradan ise faiz ve komisyon alınmıyor. Ödemeler ise işletme kurulduktan sonra ilk 2 yıl geri ödemesiz, daha sonraki 2 yılda 3’er aylık eşit taksitle ödenecek. 2011-2013 yılları arasında Torbalı Ticaret Odası ile birçok kursa imza attık. TTO bu alanda İzmir’in en çok kurs açan kurumu oldu. Bu kurslar sayesinde yüzlerce kişi sertifika alırken, 12 kişide iş yeri açtı. Torbalı, girişimcilikte İzmir birinciliğine sahiptir. 125 kişi de iş planlarını hazırladıkları anda, kredi için başvuru yapabilecek düzeyde. 12 yeni işyeri açıldı.” diye konuştu.

    EN ÇOK KURS AÇAN KURUM TTO

    Torbalı Ticaret Odası’nda göreve geldikleri günden bu yana girişimciyi her alanda desteklediklerini belirten Abdulvahap Olgun, “Müteşebbislerin iş hayatına girmesi için elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Farklı fikirlerin hayata geçirilmesi sanayimiz için çok önemli. 3 yıldır bu kurslar ile girişimcilere ön ayak oluyoruz. Bu alandaki şampiyonluk göğsümüzü kabarttı. Üretimin artması, istihdamın çoğalması ve sanayide çarkların dönmesi için çalışmalara devam edeceğiz. Daha önce İş-Kur’u bu projeye dahil etmiştik. Şimdi de Kaymakamlıkla ortaklaşa bu kursu gerçekleştiriyoruz.” dedi.

    Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın gerekli kriterlere sahip olan ve kendi işini açmak isteyenlere 15 bin lira destek verdiğini söyleyen Hakan Tetik: “Kaymakamlık olarak ilçedeki işsizliğin azalmasını hedefliyoruz. Bu nedenle bu projeye bizde hem maddi hem de manevi olarak tam destek veriyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar