TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nu protesto ettiler

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu üyesi bir grup, Danıştay'da dün yaşanan gerginlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi. Grup, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'na ise tepki göstererek protesto etti. Danıştay'ın...

Google Haberlere Abone ol
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nu protesto ettiler

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu üyesi bir grup, Danıştay'da dün yaşanan gerginlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi. Grup, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'na ise tepki göstererek protesto etti.

Danıştay'ın 146. kuruluş yıldönümü nedeniyle dün düzenlenen tören, gergin anlara sahne olmuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu konuşurken tepki göstermesi bir anda Türkiye’nin gündemine oturdu. Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu üyesi bir grup, Galatasaray Meydanı’nda Başbakan Erdoğan’a destek verip, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’na tepki gösterdi.

Grup adına yapılan açıklamada şöyle denildi: “Recep Tayyip Erdoğan’ın Danıştay’ın kuruluş yıl dönümünde maruz kaldığı anti demokratik tutum ve davranışları büyük bir üzüntüyle tespit etmiş bulunmaktayız. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşması demokratik usullerle seçilmiş bir Başbakan’a anti demokratik suikast girişiminden başka bir şey değildir. Üzülerek tespit edilmiştir ki Türkiye’de halen sivil siyasete karşı yargı vesayetini hükümdar kılmak isteyen çağ dışı bir zihniyet olağanca gücüyle saldırmakta ve geçmişte kalması gereken vesayetçi zihniyeti hortlatmak istemektedir. Anti demokratik oyun hiçbir şekilde tutmayacaktır. Sivil siyaset karşısında vesayetçi zihniyet asla başarılı olamayacaktır. Sivil siyaset tarihte olduğu gibi zaferler kazanmaya devam edecek. Ve asla karanlığa boyun eğmeyecektir.”

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

CİHAN

Yorumlar