TBB Başkanı Feyzioğlu: Soruşturmanın itibarsızlaştırılmasını önlemek görevimiz

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili olarak, “Örtbas edilmesini, gölgelenmesini, itibarsızlaştırılmasını önlemek bizim görevimizdir.

Google Haberlere Abone ol
TBB Başkanı Feyzioğlu: Soruşturmanın itibarsızlaştırılmasını önlemek görevimiz

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili olarak, “Örtbas edilmesini, gölgelenmesini, itibarsızlaştırılmasını önlemek bizim görevimizdir.” dedi.

Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen 'Temiz ve Adil Seçim' konulu sempozyum Ankara’da yapıldı. Programa TBB Başkanı Metin Feyizoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Çalışma ve Sosyal Güvelik eski Bakanı Yaşar Okuyan, eski Adalet Bakanı Hükmet Sami Türk ve birçok davetli katıldı.

Türkiye’nin, hukuk devletinin çivilerinin teker teker çıkarılmış olmasının trajik sonuçlarını yaşadığını belirten Feyzioğlu, “Öyleyse elbirliği, hukuk devletini bu defa yepyeni özgürlükçe insanı hedef alan bir yaklaşımla kurmak zorundayız. Demokrasilerde sandıktan sandığa seçimden seçime halkın yönetime katılması yetmez. Çoğulculuk ve katılımcılık, demokrasinin vazgeçilmezidir.” şeklinde konuştu.

Konuşmasında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna da değinen Feyzioğlu, “Yürümekte olan ve asrın skandalı olan yolsuzluk skandalının gittiği yere kadar gitmesini, nereye ulaşacaksa oraya ulaşmasını ve toplumun temizlenmesini yakından takip etmekle yükümlüyüz. Örtbas edilmesini, gölgelenmesini, itibarsızlaştırılmasını önlemek bizim görevimizdir. Başka türlü temiz bir topluma, dolayısıyla demokrasiye ve hukuk devletine, yurttaşlarına güven veren bir toplumsal düzene ulaşamayız.” ifadelerini kullandı.

İktidarın, yönetmelikle bir anayasal güvenceyi ortadan kaldırıldığını hatırlatan Tezcan, “Böyle bir dönemde bir yolsuzluk soruşturmasını bile, doğrudan yargıyı kontrol ederek örtmeye çalışan iktidarın olduğu dönemde sanıklar güven altında değildir. Çok net, olmaz, olamaz. Seçimle gelenin seçimle gittiği rejimlerdir demokrasiler. İşte böyle otoriteler yapılanmalar, seçimle gelip seçimle gitmemenin plan ve hesabını yaparlar. Seçimle gitmenin gitmemenin plan ve hesaplarından bir tanesi yargıyı ve tüm devlet güçlerini kontrol etmekse bir diğeri de sandığı kontrol etmektir. Sandıkta her türlü hukuk dışı, adalet, dürüstlük dışı uygulamaları yapmaktadır. Yapıyorlar demiyorum. Yapmaya mütemayiz bir yapı ve pozisyon var diyorum.” dedi.
CİHAN

Yorumlar