Tatbikatta kamyonun kapı direği sağlam olunca kazazedeyi çıkarmak zaman aldı

Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından düzenlenen tatbikatta hurda kamyonetin kapı direği sağlam çıkınca itfaiye ekipleri kazazedeyi çıkarmakta zor anlar yaşadı.    Tatbikatta senaryo gereği kaza yapan hurda...

Google Haberlere Abone ol
Tatbikatta kamyonun kapı direği sağlam olunca kazazedeyi çıkarmak zaman aldı

Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından düzenlenen tatbikatta hurda kamyonetin kapı direği sağlam çıkınca itfaiye ekipleri kazazedeyi çıkarmakta zor anlar yaşadı.

    Tatbikatta senaryo gereği kaza yapan hurda kamyonda sıkışan sürücüyü kurtarmak üzere müdehalede bulunan itfaiye ekipleri ellerindeki kesicilerle hurda kamyonun kapı direğini kesmeye başladı. Kapı direğinin sağlam olması itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı. İtfaiye erinin kesiciyle kapı direğini kesmekte güçlük çekmesi nedeniyle kirko yardımıyla kamyonun tavanı havaya kaldırılarak sürücü sıkıştığı yerden kurtarıldı ve ambulansa götürüldü.

    Belediye Başkanı Kazım Arslan, bu tür tatbikatların itfaiye ekiplerinin kendilerini yenilemeleri açısından oldukça önemli olduğunu söyledi. Arslan, “İtfaiye hepimizin her zaman ihtiyacımızın olmadığı ama ihtiyacımız olduğu zamanda da hemen ulaşmak istediğimiz hemen yetişmesini istediğimiz çok önemli bir kurumdur. Tabi ki kurumda çalışan arkadaşlarımızın eğitimlerinin bilgilerinin becerilerinin tecrübelerinin en yüksek seviyede olması lazım. Bilgilerini de sürekli tazelemeleri lazım bu maksatla bu eğitim düzenlendi. Hem Yozgat, hemde ilçe belediyelerdeki arkadaşlarımız bu eğitimlere katıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı da buna büyük katkı sağladı. Eğitim verme noktasında çok faydalı bir eğitim oldu. Tabi ki Yozgat itfaiye olarak gerek eleman sayısı itibariyle gerekse araç gereç itibariyle son derece her türlü olaya müdahale edebilecek yeterli kabiliyette arkadaşlarımız var. Araç gereç olarak ta her türlü donatıya sahibiz. Neticede tatbikattı ve güzel oldu. Bize bazı şeyler düşündürdü. Neticede bu bir tatbikattır, ama empati yaptığımızda olayın ne kadar önemli olduğunu görüyorsunuz. İnşallah gerçek olayları yaşamayız. Ama yaşandığında da ben en kısa sürede müdahale edileceğini ve gerekli tedbirlerin alınacağına inanıyorum." dedi.

    Ankara İtfaiye Daire Başkanlığı Akademi Amiri Zafer Yüce’de tatbikatın oldukça güzel geçtiğini belirterek "Biz çevre illerimizde komşularımıza yardım etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Eğitimle alakalı Yozgat itfaiye Müdürlüğü ile gerekli yazışmaları yaptık 3 günlük bir eğitim planladık. İlk gün teorik eğitimler yaptık. Yangın ve yangında kullanılan söndürme ile alakalı. İkinci gün bunların uygulamalarını yaptık. Bugün trafik kazalarına müdahale ile ilgili eğitimleri tamamlayıp öğleden sonraki tatbikat kısmında da bunun uygulam kısmını yaptık. Güzel başarılı bir eğitim oldu. İtfaiye ekipleri yeni teknikleri öğrendiler bundan sonraki aşamada da bunları uygulayarak daha fazla insanlara nasıl faydalı olabiliriz o konuda kendilerini geliştirecekler." diye konuştu.

    Tatbikat gösterimi sonrası protokol üyeleri tarafından il ve ilçe itfaiye erlerine sertifikaları takdim edildi. Belediye İtfaiye Müdürlüğü'nde düzenlenen tatbikata Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Vali Yardımcısı Yavuz Güner, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İtfaiye Müdürü A.Sinan Soyer, Ankara İtfaiye Daire Başkanlığı Akademi Amiri Zafer Yüce ve davetliler katıldı. CİHAN

Yorumlar