Suriyeli çocuklara 'Şifa' dokunuşu

Şifa Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu Şifalı Eller Kulübü, savaş ve açlıkla mücadele eden Suriyeli çocuklar için yardım kampanyası başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli çocuklara 'Şifa' dokunuşu

Şifa Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu Şifalı Eller Kulübü, savaş ve açlıkla mücadele eden Suriyeli çocuklar için yardım kampanyası başlattı. Öğrenciler, Suriye'deki açlığa dikkat çekmek için doğrudan un ve giyim yardımında bulunacak.

Yaşanan drama çocukların gözünden bakan Şifa Üniversitesi öğrencileri, ilginç bir yardım kampanyası başlattı. Suriye'deki ağır savaş şartlarına ve özellikle açlığa dikkat çekmek isteyen Şifalı Eller Kulübü, “Bir İyilik, Bir Mutluluk” kampanyası kapsamında bu ülkeye 500 çuval un gönderme hedefiyle yola çıktı. Kampanya duyurusu için düzenlenen toplantıda, önce Suriye’den kameralara yansıyan çocuk dramları gösterildi. Şifalı Eller Kulübü Başkanı Havle Tosun, yaptığı konuşmada, “Böyle bir yardım kampanyasını neden düzenlediğimizi anlatacaktım ancak televizyonlara yansıyan ve şimdi birlikte izlediğimiz dramlar zaten her şeyi anlatıyor. Özellikle çocukların yaşadığı bu büyük drama sessiz kalamazdık. O nedenle Şifa ailesi olarak yardım kampanyası başlattık. Suriye bize komşu bir ülke, dolayısıyla toplanacak yardımları, insani yardım kuruluşları desteğiyle doğrudan bu ülkeye ulaştırabileceğimizi düşünerek, nakdi yardım yerine 500 çuval un toplamayı kararlaştırdık. Ayrıca ikinci el kıyafet de toplayarak göndereceğiz.” dedi. Tosun, kulüp olarak daha önce de Van depremi ve Filipinler tayfununda yardım kampanyaları düzenlediklerini hatırlattı.

KAMPANYAYA YARDIM YAĞDI

Kampanyanın açılış töreninde konuşan Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, Şifalı Eller Kulübü’nü bu duyarlı çalışmalardan dolayı kutladı. Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın bu tür dramların yürekleri burktuğunu vurgulayan Prof. Dr. Ateş, “Oradaki çocukların ya da anne ve babaların yerinde bizler de olabilirdik. Böyle bir yardım kampanyasıyla Suriye’ye yönelik hassasiyetlerimizi arttırdıkları için öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” diyerek, ilk yardımı kendisi yaptı. Şifa Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hacıbeyoğlu ise öğrencilerin başarılarına dikkat çekerek, “Öğrencilerimiz sadece akademik çalışmalarda değil, aynı zamanda sosyal projelerde de Şifa Üniversitesi’ni çok güzel temsil ediyorlar. Bugün biz başka ülkelerdeki insanlara dost elimizi uzatmazsak, yarın ihtiyacımız olduğunda da bize el uzanan olmaz.” dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Ateş ve Yrd. Doç. Dr. Hacıbeyoğlu, daha önceki yardım kampanyalarını yürüten ve sosyal sorumluluk projelerinde görev alan kulüp üyelerine teşekkür belgelerini verdi. Suriye’ye 500 çuval un kampanyasına da yine ilk yardımlar, Ateş ve Hacıbeyoğlu ile Şifa Üniversitesi yönetici ve hocalarından geldi. CİHAN

Yorumlar