Suriyeli çocuklar, futbol turnuvasında bir nebze olsun savaşın acısını unuttu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitimler Kursları (GAMEK), Suriyeli Misafirler Bilgi Eğitim Merkezi’nde eğitim gören Suriyeli çocuklar ile Şehitkamil Futbol Akademisi öğrencileri arasında futbol turnuvası düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli çocuklar, futbol turnuvasında bir nebze olsun savaşın acısını unuttu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitimler Kursları (GAMEK), Suriyeli Misafirler Bilgi Eğitim Merkezi’nde eğitim gören Suriyeli çocuklar ile Şehitkamil Futbol Akademisi öğrencileri arasında futbol turnuvası düzenledi. 64 sporcunun katıldığı turnuvada, Suriyeli çocuklar bir nebze olsun savaşın acısını unuttu.

Şehitkamil Belediyesi Gazikent Futbol Akademisi Spor Merkezi’nde düzenlenen turnuvaya, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, antrenör hocalar ve sporcular katıldı. Turnuva öncesi Vali Veysel Dalmaz, Suriyeli sporculardan oluşan takımın teknik direktörlüğünü yaptı. Fair play çerçevesinde geçen turnuva sonunda dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları takdim edildi.

23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde iki aydır bu etkinliğe hazırlanıldığı bilgisini veren Vali Veysel Dalmaz, "Bir taraftan bölgemizdeki çocuklarımız bu imkanlardan yararlanırken, diğer taraftan şimdi de Suriyeli çocuklarımız diğer çocuklarımızın yanında spordan yararlanma, spor faaliyetlerini geliştirme imkanına sahip oluyorlar. Gençlerimizin birbirleriyle kaynaşması, boş zamanlarını değerlendirmesi, sıkıntılar ve kötü alışkınlıklarla mücadele etme konusunda, çocuklarımızı güzel alışkanlıklara yönlendirme noktasında güzel bir hizmet veriliyor." diye konuştu.

İki yıldır bu turnuvanın yapıldığını dile getiren Başkan Fadıloğlu, çocukların centilmenlik çerçevesinde mücadele etmelerini sağlamak istediklerini ifade etti. Turnuva sonunda başarılı olan takıma kupaları verildi. CİHAN

Yorumlar