Süleyman Aslan’ın avukatı: Müvekkilime yurt dışına çıkış yasağı konmadı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilen eski Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın avukatı Ersan Şen, müvekkiline yurt dışı çıkış yasağı konmadığını, adli te.

Google Haberlere Abone ol
Süleyman Aslan’ın avukatı: Müvekkilime yurt dışına çıkış yasağı konmadı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilen eski Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın avukatı Ersan Şen, müvekkiline yurt dışı çıkış yasağı konmadığını, adli tedbir kararı olmadığını söyledi.

Üsküdar’daki Paşakapısı Cezaevi’ne gelen Avukat Ersan Şen, basın mensuplarına açıklama yaptı. Soruşturma kapsamında başka tahliyelerin de olduğunu söyleyen Şen, “Süleyman Aslan’ın özelliği adli kontrol tedbiri altına alınmadan bihakkın tahliye oldu. Adli kontrol tedbiri dahi uygulanmamıştır. Herhangi bir şekilde yurt dışı çıkış yasağı veya imza karşılığı dışarı serbest bırakma şeklinde konu yoktur. Bu dosyada toplam 6 tahliye var. 11 tutuklu kalmıştı, 6 tahliye gerçekleşti. Kalan 5 tutuklu var. Onlar da zannediyorum bir an önce özgürlüklerine kavuşurlar. Çünkü tutuklu yargılanmak demek mahkum edilmek, cezalandırılmak demek değildir. İnsanları cezaevinde tutmak maharet değildir.” şeklinde konuştu.

Mahkeme önünde savunmalarını net bir şekilde ortaya koyduklarını söyleyen Şen, haklı bir tahliye gerçekleştiğini savundu.



CİHAN

Yorumlar