'Sorgu Odası' skandalı Bulancak'ta devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 28 Şubat’taki ikna odalarını hatırlatan uygulaması sahnelenmeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
'Sorgu Odası' skandalı Bulancak'ta devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 28 Şubat’taki ikna odalarını hatırlatan uygulaması sahnelenmeye devam ediyor.

Siyasi propaganda yapıldığı gerekçe gösterilerek Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), görevlendirdiği müfettişler, Giresun'un Bulancak ilçesindeki Özel Tülay Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu'na geldi. Akşam saatlerinde kız yurduna ellerindeki yazılı tutanak formuyla gelen müfettişler, öğrencileri sorgulamak istedi. Aralarında 18 yaşından küçük öğrencilerin de bulunduğu yurtta, öğrencilerin tepkisiyle karşılaşan müfettişler yurdu terk etmek zorunda kaldı.

Olay anını anlatan yurt Müdürü Sema Çifçi, "MEB'e bağlı 4 müfettiş yurdumuza akşam saatlerinde geldiler. O esnada yurtta bulunan kendilerinin listeden seçtikleri 20 öğrenciyi etüt odasına toplamamı istediler. Sorgu esnasında yanlarında bulunmak istediğimi iletince yasalar gereğince benim odada olmamam gerektiğini ifade ettiler. Ben de hangi kanuna dayanarak özellikle 18 yaşından küçük olan öğrencilerin yanından çıkarılmak istediğimi sorduğumda sessiz kalıp, işlerini zorlaştırmamam gerektiğini ifade ettiler. Öğrencilerime imzalatacakları tutanakları görmek istediğimde bunu veremeyeceklerini ifade ettiler. Bunun üzerine öğrencilerim müfettişlere dönerek, rahatsız olup korktuklarını söylediler. Hatta bir öğrencim müfettişlere hitaben, müdürlerinin anne, baba ve velileri olarak burada olduklarını, eğer müdürü dışarı çıkartmaları durumunda formu doldurmayacaklarını ifade ettiler." diye konuştu.

Yaşanan olay karşısında hayretler içerisinde kaldığını ifade eden Çifçi, "Öğrencilerinin yaşanan olay sonrasında yanlarına gelerek çok korktuklarını, kendilerini neden böyle siyasi işlere karıştırdıklarını ve bu yaşanan anın ömür boyu akıllarından çıkamayacağını söylediler. Hatta bu tutanakları doldurduktan sonra devlet memuru olamama korkularını yaşadıkları belirttiler. Tüm bu yaşananları öğrencilerime nasıl ifade edeceğimi bilemedim." ifadelerini kullandı.

Velilerin haber etmesi sonucu yurda gelen gazetecileri gören müfettişler tepkilerini dile getirerek ellerinde bulunan yazılı ifade tutanaklarını dolduramadan yurttan ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar