Soma'da vefat eden Mustafa Kaya, Mut'taki şehitlikte toprağa verildi

Türkiye'yi yasa boğan Manisa’nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerden 40 yaşındaki Mustafa Kaya'nın cenazesi, memleketi Mersin’in Mut İlçesi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Şehir Mezarlığı'ndaki...

Google Haberlere Abone ol
Soma'da vefat eden Mustafa Kaya, Mut'taki şehitlikte toprağa verildi

Türkiye'yi yasa boğan Manisa’nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerden 40 yaşındaki Mustafa Kaya'nın cenazesi, memleketi Mersin’in Mut İlçesi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Şehir Mezarlığı'ndaki 'Şehitlik'te toprağa verildi.

Mustafa Kaya'nın cenazesi Soma'dan Mut ilçesi Merkez Karşıyaka Mahallesi Donatım Caddesi'ndeki kayınpederi Mehmet Varol'un evine getirildi. Cenaze burada yıkama aracına alındı. Mustafa Kaya'nın eşi Naciye Kaya ve çocukları İbrahim ile Deniz'in gözyaşlarına hakim olamadı. Eşinin fenalık geçirmesi üzerine ambulansla Mut Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Cenaze daha sonra evden alınarak merkez Lala Paşa Camisi'ne getirildi. Cenazeye Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, Müftü İbrahim Korkmaz, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Gürsel aydın, MHP İlçe Başkanı Mehmet Özkan ve çok sayıda vatandaşın katıldı.

Mustafa Kaya’nın cenaze namazını İlçe müftüsü İbrahim korkmaz kıldırdı. Namazın ardından sonra bir konuşma yapan Müftü Köksal, “Soma’daki maden ocağında vefat eden bir çok kardeşimiz gibi, Mutlu olan hemşehrimiz Mustafa Kaya da şehitlik mertebesine ulaştı. Allah kalanlarına ve ailesine sabır versin. Haklarınızı helal edin. Allah ülkemizi böyle musibetlerden korusun.” dedi.

Türk bayrağına sarılı tabut cenaze arabasına konulunca Mustafa kayanın kızı Deniz, "Baba bizi bırakma" diye ağlaması, cenazeye katılanları duygulandırdı. Cenaze namazının ardından Mustafa Kaya’nın naaşı, Mut Şehir Mezarlığı şehitlik bölümüne defin edildi. Kaya’nın mezar taşına ismi yazılırken, kızı Deniz Kaya'nın duygulu bakışları dikkat çekti.

Baba İbrahim Kaya ise “Oğlumdan geriye gelinim Naciye, torunlarım Deniz ve İbrahim kaldı. Şuan bu acı ile yıkıldım. Oğlum evli ve iki çocuk babasıydı. Benim de 4 evladım var 3'ü kız 1'i erkek. Maalesef tek erkek evladımı kaybettim, üzüntüsünü yaşıyorum." dedi.

2 YIL SONRA EMEKLİ OLACAKTI

2009 yılından bu yana Soma'da çalışan Mustafa Kaya'nın emekliliğini doldurduğu ancak 2 yıl kalan yaş haddini de doldurabilmek için çalıştığı belirtildi. Mustafa Kaya’nın, İbrahim ve Deniz isminde iki çocuğu vardı. CİHAN

Yorumlar