Soma faciası nedeniyle Ramazan eğlenceleri düzenlenmeyecek

Tepebaşı Belediyesi, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında sokak iftarları düzenleyecek. Belediye, Soma'da yaşanan ve 301 işçinin yaşamını yitirdiği facia nedeniyle bu yıl Ramazan eğlencelerine yer vermeyecek. Tepebaşı Belediye...

Google Haberlere Abone ol
Soma faciası nedeniyle Ramazan eğlenceleri düzenlenmeyecek

Tepebaşı Belediyesi, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında sokak iftarları düzenleyecek. Belediye, Soma'da yaşanan ve 301 işçinin yaşamını yitirdiği facia nedeniyle bu yıl Ramazan eğlencelerine yer vermeyecek.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Ramazan ayında belediyenin yapacağı etkinlikleri anlatmak için bir basın açıklaması yaptı. Ataç yaptığı konuşmada, Ranazan'ın birlik ve beraberliğimizi güçlendirmede önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Ataç, "Kutsal Ramazan ayında, iftar yemeklerinde bir araya gelip, hem komşuluk ilişkilerini geliştiriyoruz hem de bu kutsal ayda paylaşma ve yardımlaşma duygusunu ön plana çıkarıyoruz." diye konuştu.

Belirlenen mahallelerde Ramazan ayı boyunca iftar sofraları kuracaklarını aktaran Ataç, Nisan ayında Soma'da meydana gelen ve 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciası nedeniyle iftar programlarında Ramazan eğlencelerine yer vermeyeceklerini belirtti. Değişen yasayla birlikte Tapebaşı Belediyesi'nde mahalle sayısının 90'a çıktığını kaydeden Ataç, Ramazan ayında 100 bin insana iftar vereceklerini vurguladı. Ataç şunları söyledi: "Mahalle sayımız arttığı için bu yıl ki iftarlarımızı merkezde bir kaç nokta yapacağız. Merkezdeki iftar programlarına gelemeyen vatandaşlarımızı da taşıtlarla iftarın düzenlendiği noktalara taşıyacağız."

CİHAN

Yorumlar