Siyasi partilere izinsiz üye yapılan memurlar davacı oldu

Erzurum'da AK Parti başta olmak üzere çeşitli siyasi partilere bilgileri dışında üyelik kaydı yaptırılan 300 memur 2.

Google Haberlere Abone ol
Siyasi partilere izinsiz üye yapılan memurlar davacı oldu

Erzurum'da AK Parti başta olmak üzere çeşitli siyasi partilere bilgileri dışında üyelik kaydı yaptırılan 300 memur 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi. Memurlar, rızaları doğrultusunda üye kayıtlarını yaptıranlardan davacı oldu.

Bilgileri dışında siyasi partilere üyelikleri yapılan memurlar, kendilerini üye yapanlardan davacı oldu. Erzurum adliyesi olağanüstü günlerinden birisini daha yaşadı. Çoğunlukla AKP'ye bilgileri dışında üyelik kayıtları yaptırılan memurlar soluğu adliyede aldı. 2002- 2013 yılları arasında siyasi partilere kayıtları ortaya çıkan bin kadar memur Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Geçen yıl internet sorgulamasında siyasi partilere kaydı çıkan 200 memur ise Asliye 2. Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi. Siyasi Partiler Yasası'na göre; memurların herhangi bir partiye üyeliğinin memurluktan ihraç nedeni ve suç olduğunu belirten, davacılar, "Siyasi ahlaksızlık. İznimiz, bilgimiz olmadan siyasi partilere üye kaydımızı yaptıranlardan davacıyız." diye konuştular.

Siyasi parti üyeliklerinin ortayla çıkmasının ardından başvurdukları parti yetkililerinin ise, "Kaydınızı sileceğiz" vaadine rağmen üyeliklerinin düşürülmemesinden de şikayetçi olan memurlar, "Bilgimiz dışında bizi kimlerin üye yaptığını bilmiyoruz. Ekmeğimizle oynadılar. Üyelik bilgimizi öğrendikten sonra partiye gidip kaydımızın silinmesini talep ettiğimizde, 'Üyeliğinizi hemen sileceğiz' demelerine rağmen hala üyeliklerimizin devam ettiğini gördük." şeklinde konuştu.

Türk Tarım Orman Sen Erzurum Şube Başkanı Adem Karadayı, bilgisi dışında AK Parti'ye üyelik kaydının yaptırıldığını öğrendiğini söyledi. Kendisi gibi yüzlerce memurun siyasi partilere üye yapılarak mağdur edildiğine dikkat çeken Karadayı, "Tek kelimeyle siyasi ahlaksızlık, rezalet. Parti üye kayıtlarını yüksek göstererek Hazine'den yüksek pay alma gibi haksız haram kazanç için memurlar kullanılmış. Bunu yapanların ise adalet ve kul hakkından bahsedenlerin olması düşündürücü ve utanç verici. Sendika olarak bu ahlaksızlığa karşı gerekli girişimlerde önceden bulunmuştuk. Üyeliğimi ise basından çıkan haberlerden sonra internet taramasında öğrendim. Davacıyım. Kaydımın silinip silinmediğini bilmiyorum." dedi.

Karadayı, üyelik kayıtlarının genelde cep telefonu numarası, hastane kaydı ve TC numarası üzerinden yapıldığını da sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar