Sınava alınmayan öğrenci kırdığı camdan içeri girmek istedi bileğini kesti

Yozgat’ta bugün yapılan LYS Matematik sınavına ehliyetle girmek isteyen bir öğrenci sınava alınmayınca, okulun 2. kattaki sınıfın camını kırıp içeri girmek isterken bileğini kesti.Çekerek ilçesinde, Yozgat Erdoğan Akdağ Anadolu Öğretmen...

Google Haberlere Abone ol
Sınava alınmayan öğrenci kırdığı camdan içeri girmek istedi bileğini kesti

Yozgat’ta bugün yapılan LYS Matematik sınavına ehliyetle girmek isteyen bir öğrenci sınava alınmayınca, okulun 2. kattaki sınıfın camını kırıp içeri girmek isterken bileğini kesti.

Çekerek ilçesinde, Yozgat Erdoğan Akdağ Anadolu Öğretmen Lisesi'nde yapılan LYS sınavına, kimliğini evde unuttuğu için ehliyetle girmek isteyen K.T. Akın isimli öğrenci, görevliler tarafından sınava alınmayınca, okulun arkasını dolanarak 2. katın camını kırarak içeri girmeye çalıştı. Bileği kesilen öğrenci kamu malına zarar vermekten gözaltına alındı.

Jeoloji Mühendisi olmak için aralıksız çalışan Akın, bugün sabah kahvaltısını yapıp sınava gireceği Yozgat şehir merkezine doğru Çekerek ilçesinden yola çıktı. Akın, sınava gireceği okula geldiğinde, nüfus cüzdanını kahvaltı masasında unuttuğunu fark etti. Durumu görevlilere izah eden ve ehliyetinin yanında olduğunu belirten öğrenci, sınavın yapıldığı salona alınmadı. Bunun üzerine Nüfus Müdürlüğü'ne giderek nüfus kayıt örneği almak isteyen öğrenci, nüfus dairesinin de kapalı olduğunu görünce tekrar sınava gireceği okula gidip okulun arka camından içeri girmeye çalışırken, kolunu kırdığı cama kestirdi.

Oğlunun başarılı bir öğrenci olduğunu belirten baba Necdet Akın, yaşanan olaya tepki göstererek sınava almayan görevliler hakkında davacı olacağını söyledi. Baba Akın, "Benim çocuğum sınav için hazırlanmıştı, bir yıldır hazırlanıyordu, Çekerek ilçe birincisiydi. Sınava ehliyeti ile birlikte gelmiş sabah kahvaltı yaparken kimliğini unutuvermiş, sınava gireceği anda bizi aradı çocuğum, baba ben kimliğimi unutmuşum dedi. Ehliyetim yanımda dedi. Sınava girmek istiyorum dedi. Fakat buradaki görevli arkadaşlar beni almıyor dedi. Ben de oradaki görevli arkadaşı telefona ver ben görüşeyim dedim, telefona verdi. Bizzat telefonla görüştüm. Kimliğini, ben 15-20 dakika içerisinde getireceğim dedim. Çocuğumu sınava alın dedim. Biz alamayız dedi. Yanında ehliyeti var, kimlik bilgisi var, kimliği ibraz edemezsem sınavını iptal edin dedim. Bu olay gerçekten çok üzücü bir olay, benim çocuğumun geleceği ile oynadılar. Bunu bir Diyarbakır’da yapamazsın. Yani biz Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşıyoruz, özellikle Yozgat’ta bu nasıl olur ben anlam veremiyorum. Buna yetkililerimizin çözüm getirmesini istiyorum. Çocuğumun psikolojisi bozuldu. Sınava alınmadığına dair tutanağı bize vermiyorlar, muhatabımız siz değilsiniz diyorlar." dedi.

Sınava nüfus cüzdanını evde unuttuğu için giremeyen K.T. Akın da görevlilerden davacı olacağını ifade ederek, "Okuldaki görevlilere durumu izah ettim fakat beni sınava almadılar. Sınava giremedim, maddi manevi yönden ister istemez bir boşluk oldu. Emeğim boşa gitti. Sabah Çekerek'e geldim bu sınava girmek için ama bunlarla karşılaştım. Ne yapacağımı bilemedim, sinirle cama yumruk attım. Bileğim kesildi. Şikayetçi olacağım ÖSYM görevlilerinden, her şey bitmiş değil, bu sınava giremedim ama önceki sınavlarım iyi geçti. İstediğim bir bölüme yerleşeceğime inanıyorum." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar