Silifke'de gelecek yıl içme suyuna zam yapılmayak

Mersin’in Silifke ilçesinde belediye meclisi önümüzdeki yıl suya zam yapılmaması yönünde karar aldı.

Google Haberlere Abone ol
Silifke'de gelecek yıl içme suyuna zam yapılmayak

Mersin’in Silifke ilçesinde belediye meclisi önümüzdeki yıl suya zam yapılmaması yönünde karar aldı.

Silifke Belediye Meclisi, 2013 yılının son olağan toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel başkanlığında toplanan meclis toplantısında 2014 yılı tahmini bütçe görüşüldü.

Toplantıda Mali Hizmetler Müdürü Mehmet Tol tarafından hazırlanan rapora göre belediyenin önümüzdeki yıl tahmini bütçesi 71 milyon 742 bin 500 TL olarak kabul edildi.

Toplantıda ayrıca 2014 yılında belediye hizmetlerinden alınacak ücretlerde ele alındı. Başkanlık teklifi olarak görüşmeye açılan maddede yer alan belediye gelirlerinden herhangi bir artış yapılmaması önerisi de kabul edildi.

Silifke halkını yakından ilgilendiren diğer önemli bir konu ise içme sularına yapılacak zam artışı oldu. Bu madde de Başkan Bayram Ali Öngel’in komisyona yaptığı artış yapılmaması öngörüsü de üyelerce kabul gördü.

Başkan Ali Öngel, “Belediye meclisimiz 2013 yılının son olağan toplantısını gerçekleştirmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi meclis çatısı altında görev yapan tüm üyelerimizle birlik ve beraberlik içerisinde çok önemli kararlar almaktayız. Aralık ayı olağan meclis toplantımızda en önemli konulardan biri olan belediyemizin bütçesi idi. Belediye birimlerimiz, bütçe komisyonumuz ve mali hizmetler müdürlüğümüz tarafından yürütülen ortak çalışmalar neticesinde tahmini bütçeyi belirledik. Halkımızı ilgilendiren en önemli konu ise 2014 yılı içerisinde belediye hizmetlerinden alınacak ücretler ve içme suyu ücretlerine zam yapmamamızdır. Halkımızdan aldığımız her kuruş vergiyi tekrar geriye halkımıza hizmet olarak geri verme gayret ve çabamız devam etmektedir.” dedi.
CİHAN

Yorumlar