Siirt'te 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Siirt’te düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Siirt'te 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Siirt’te düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Etkinlik, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi. Atatürk Stadyumu'nda Siirt Valisi Ahmet Aydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal ve Belediye Başkanvekili Zekeriya Çığır kortej aracıyla öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.
Okul öğrencileri tarafından günün anlam önemini belirten şiirler okundu. İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, bugünün, milletiyle muhteşem zaferler elde eden, tarih yazan devletin yeniden Ankara’da inşa edilişinin ilk büyük şahlanışını ifade eden gün olduğunu söyledi. Büyük Önder Atatürk’ün, çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesi olan bugünün anlamına uygun bir şekilde kutlandığını belirten Taş, Atatürk’ün, TBMM’nin açıldığı günü, çocuklara bayram olarak armağan ettiğini söyledi.

Konuşmanın ardından ilköğretim okulları arası şiir, liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Etkinlikler, Siirt Merkez Vilayetler Hizmet Birliği Anadolu ile Merkez Özel Mehmet Ali İlbaylı Anaokulu'nun hazırlamış oldukları gösterilerle devam etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki takımların minikleri tarafından hazırlanan judo ve tekvando gösterileri yapıldı. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi, Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri müzik dinletisi ve Oyun Grubu animasyon grupları gösterisi sundu. Minik öğrenciler tarafından sergilenen mehteran gösterisi ise büyük alkış aldı.

Programın son bölümünde gösteri yapan çocuklar için hazırlanan Titanic isimli şişirilmiş animasyon maket gemiye fazla öğrenci bindirilmesi sonucu devrildi. Öğrencilerin üzerine düşen maket sebebiyle yaralanan olmadığı bildirildi. CİHAN

Yorumlar