Seyhan'da kentsel dönüşüm yerel müteahhitlerle yapılacak

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’da inşaat sektörünü canlandıracaklarını belirterek, kentsel dönüşümü Adanalı müteahhitlerle yapmayı düşündüklerini söyledi. Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Seyhan Belediye...

Google Haberlere Abone ol
Seyhan'da kentsel dönüşüm yerel müteahhitlerle yapılacak

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’da inşaat sektörünü canlandıracaklarını belirterek, kentsel dönüşümü Adanalı müteahhitlerle yapmayı düşündüklerini söyledi.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ağırladı. Türkmenbaşı Bulvarı üzerinde bir kafede yapılan kahvaltılı toplantının açılışında konuşan AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık, Seyhan’ın geleceği için yoğun çaba gösteren müteahhitlerin yaşadığı sıkıntıları dile getirirken, “Adana’da müteahhitler yüksek kar oranıyla çalışmıyor.” dedi.

Müteahhitlerin sıkıntılarını dinleyen Başkan Zeydan Karalar, Adana’nın her zaman özlem duyulan bir kent olduğunu dikkat çekti. Karalar, “Türkiye sanayisine örnek olmuş öncü olmuştur. Ama gelinen noktada ise Adana’yı yok ettiler. İşsizliği, kötü olaylarıyla anılan mutsuz bir Adana haline getirdiler. Tabi ki, bu hale bizler, sizler getirmediniz. Adana’nın bu halinden son derece üzüntü duyuyorum. Ama bu tabloyu tersine döndüre biliriz. İyileştirmesinde birlikte katkı koyacağız.” sözünde bulundu.

Çarpık kentleşmenin Seyhan’da daha fazla olduğunu dikkat çeken Karalar, “Seyhan düzgün bir ilçe olsaydı. Ben Çukurova’da oturmazdım. Seyhan’ı yaşanabilir hale getirmemiz için birlikte çalışacağız.” dedi.

Adana’da kentsel dönüşüm olması gerektiğinin altını çizen Karalar, konuşmasını şöyle sürdürdü. “Ama bu TOKİ ile olmamalı. Gelişmekte olan ülkelerde inşaatta bir saatin bile ekonominin büyümesinde önemli bir katkısı vardır. Eğer biz inşaatı canlandırırsak Adana’nın ekonomisine ciddi katkı koyacaktır. Bu katkı yerli müteahhitlerimizle olmalı. Bu hem istihdama hem de Adana’nın ekonomisine, zenginliğine düzgün bir kentleşmeye katkı sağlayacaktır. Biz sizlerle çalışmak arzusundayız ve kararlılığındayız.” CİHAN

Yorumlar