Seyhan Belediye Başkanı Karalar: Muhtarlarla birlikte çalışacağız

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, başta internet ve kırtasiye olmak üzere muhtarların bazı ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılanacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Seyhan Belediye Başkanı Karalar: Muhtarlarla birlikte çalışacağız

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, başta internet ve kırtasiye olmak üzere muhtarların bazı ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılanacağını söyledi.

Tüm Muhtarlar Derneği Adana Şubesi'ne üye muhtarlar Başkan Karalar’ı ziyaret etti. Muhtarların sorunları dinleyen Başkan Zeydan Karalar, muhtarların zor şartlar altında görev yaptığını belirterek, gerekli deştiği onlara vereceklerini dile getirdi. Muhtarların internet faturasını ödemekte zorluk çektiğini aktaran Karalar, “Bizler bununla ilgili bir çalışma yapıyoruz. İnternet sorununuzu ortadan kaldırıp, ihtiyacınız doğrultusunda kırtasiye yardımı da yapacağız." şeklinde konuştu.

Belediyenin mali durumu ile ilgilide bilgi veren Başkan Karalar, gelir-gider durumun iyi olmadığını belirterek 40 milyon liranın üzerinde bir borç ile karşı karşıya olduklarını ifade etti. Karalar, "Belediyenin gelir gider durumu hiçte iç açıcı değil. Bütçe eksi yönde, yani aleyhte. Bunu lehe çevirmemiz gerekli. Hesapları uzman arkadaşlarımız ile birlikte inceliyoruz. 40 milyon liranın üzerinde bir borç var. Bu anlamda geliri arttırıp, gideri azaltmamız gerekiyor. Geliri arttırmanın ise 2 yolu var. Birincisi İller Bankası'ndan gelen geliri arttırmak, ikincisi ise emlak vergisi." ifadelerini kullandı.

Seyhan Belediye Başkanı Karalar, belediyenin ivedilikle gelirinin artırılması gerektiğini belirtirken bunun için muhtarlarla birlikte çalışacaklarını kaydetti. Karalar, "Belediyenin önemli sorunları var. Biz bu sorunları çözeceğiz. Ancak bu sorunları çözerken muhtarlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Seyhan'ın resmi olarak 772 bin nüfusu var ancak gayri resmi olarak nüfusun 850 binin üzerinde olduğu söyleniyor. Biz bu durumu ispat edersek belediyenin gelirinde önemli bir artış sağlarız. Yine bununla birlikte en önemli gelir kaynaklarından olan emlak vergisinin toplanmasında da muhtarlarımız desteğine ihtiyacımız var. Muhtarlarımızın desteği ile başarıya ulaşır ve bu gelir ile Seyhanlıya hak ettiği hizmeti sunabiliriz." dedi
CİHAN

Yorumlar