Serada ilk hasadı Kaymakam Soytürk yaptı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2 aileye kurulan serada ilk hasat yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Serada ilk hasadı Kaymakam Soytürk yaptı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2 aileye kurulan serada ilk hasat yapıldı. 750 metrekarelik seraların her biri 15 bin liraya mal olurken, geri ödemesi 2 yıl sonra faizsiz olarak 6 eşit taksitte 8 yılda yapılacak.

Seralardaki hasat töreni Kaymakam Recep Soytürk, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İhsan İnal ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf mütevelli üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Altınçağ Mahallesi’ndeki seralardaki hasat İlçe Müftüsü Hüseyin Taner' in duasının ardından başladı. Törende bir konuşma yapan Kaymakam Soytürk, “Sera en yüksek verim alınacak yetiştiricilik şekli. Bu amaçla durumu iyi olmayan ailelere iş imkanı sağlamak amaçlı proje kapsamında 2 sera tamamlanarak üretime başlandı. Seralarda fasulye yetiştiriliyor. Amacımız bu seralarını sayısını artırmak.” dedi.
İş arayanlara bu kapının açık olduğunu söyleyen Kaymakam Soytürk, “Sadece tarım alanında değil diğer sektörlerde de ben bu işi yaparım diyenlerin şartları uyması halinde proje karşılığında ağırlıklı olarak ‘dar gelirli’ dediğimiz vatandaşlarımız için her zaman hayata geçebilecek çalışmalar vardır. Dolayısıyla ‘ben çalışarak bir şeyler yapacağım, ailemi geçindireceğim’ diyen herkes için minimum bu projelerden faydalandırmak şansımız var." dedi.

Sera üretimine başlayan Mehmet Peköz ve amcaoğlu Muharrem Peköz de yakının tavsiyesi üzerine sera kurmak için müracaat ettiklerini aktardı. Hazırladıkları projenin kabul edilmesinin ardından kurulan serada ürün yetiştirdiklerini dile getiren Mehmet Peköz, “Allaha şükür ailemizin geçimini bununla sağlıyoruz. Allah devletimizden razı olsun. İlk ürünümüzü aldık. Bu ürünlerimizi de kaymakamımız ve diğer misafirlerimiz satın aldı, ilk siftahımızı da onlardan yapmış olduk." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar