Selmanpakoğlu: Alevilik, MİT'in tehdit listesinde 'örgüt' kategorisine sokuldu

Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Mustafa Selmanpakoğlu, "Alevilik, MİT’in 2010 tarihli tehdit listesinde ‘örgüt’ kategorisine sokuldu.

Google Haberlere Abone ol
Selmanpakoğlu: Alevilik, MİT'in tehdit listesinde 'örgüt' kategorisine sokuldu

Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Mustafa Selmanpakoğlu, "Alevilik, MİT’in 2010 tarihli tehdit listesinde ‘örgüt’ kategorisine sokuldu." dedi. Ayrıca, AK Parti iktidarı döneminde Sünnileşmiş bir Alevilik inşa edilmeye çalışıldığını söyledi.

Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı yöneticileri, 1514 yılında Yavuz Sultan Selim ile Şah İsmail rekabeti olarak anlamlandırılan Osmanlı-Safevi savaşın 500. yıldönümünü ‘Şah Hatayi Yılı’ ilan etmeleri nedeniyle Ankara'da basın toplantısı yaptı. Vakıf Genel Başkanı Mustafa Selmanpakoğlu yaptığı açıklamada, Osmanlı-Safevi savaşı üzerinden 500 yıl geçmesine rağmen Alevilerle ilgili değişen bir durumun olmadığına işaret etti.

"AK PARTİ DÖNEMİNDE, ALEVİLER VE ALEVİLİK ÜZERİNDEKİ TEHDİT ARTTI"

Geçmişte şeyhülislam fetvaları, padişah fermanlarıyla Alevilerin yok edilmeye çalışıldığını öne süren Selmanpakoğlu, "2002 yılında iktidar olan AK Parti’nin 12 yıllık dönemi değerlendirdiğimizde Aleviler ve Alevilik üzerindeki tehdit arttı. Ayrımcı uygulamalar ağırlaştı. Ötekileştirici nefret söyleminin sıradanlaştığını görüyoruz." dedi.

"Alevilere ve Aleviliğe karşı saldırgan politika ve söylemler öyle bir kerteye geldi ki" diyen Selmanpakoğlu, kamuoyuna yansıdığı gibi hükümet tarafından Alevilik'in, MİT’in 2010 tarihli tehdit listesinde ‘örgüt’ kategorisine sokulduğuna dikkat çekti. Selmanpakoğlu, "Bu durum, hayatın her alanında Alevilere yönelik çok açık bir tasfiye ve dışlamayı beraberinde getiriyor." açıklamasını yaptı. CİHAN

Yorumlar