Şehit annesi, oğlunu dağda kaybeden anneyle kucaklaştı

Gaziantep’te terör örgütü üyesi oğlu dağda ölen Emine Dursun, şehit asker İsmet Esen’in annesi Ayşe Esen’le kucaklaştı.

Google Haberlere Abone ol
Şehit annesi, oğlunu dağda kaybeden anneyle kucaklaştı

Gaziantep’te terör örgütü üyesi oğlu dağda ölen Emine Dursun, şehit asker İsmet Esen’in annesi Ayşe Esen’le kucaklaştı. BDP heyetinin de eşlik ettiği buluşmada Dursun, Esen’e beyaz başörtüsünü hediye etti.

Çocuğunu askerde ve dağda kaybetmiş bazı ailelerin de katıldığı ziyarette, anneler birbirlerine sarıldı. 2005 yılında Tunceli’de şehit düşen Esen’in Karacaoğlan Mahallesi’ndeki buluşmaya katılan BDP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Demirbaş, "Bizim gelenek göreneklerimizde bir kadın bir çatışma bir sıkıntı olduğunda leçekini (başörtüsü) yere atar veya karşı tarafa verirse bu, ‘Çatışma bitsin, artık ölümler dursun’ demektir. Her iki taraf da aslında bunu yapar çatışmalar durur. Sonrası barış olur. Bunun anlamı budur." diye konuştu.

"TÜRKİYE’DE İLK DEFA BÖYLE BİR TABLO YAŞANDI"

Türkiye’de uzun yıllardan beridir bir çatışmanın sürdüğüne vurgu yapan Demirbaş, "Burada evladını dağda yitirmiş evladını askerde yitirmiş iki yüreğin birleşmesidir bu. Annelerin artık başka annelerin yüreği yanmasın demesidir. Cenab-ı Allah inşallah bu ateşe su döker. Bizim de desteğimizle hiçbir insanın evladı ölmemiş olur. Gaziantep’te Türkiye’yi ilk defa böyle bir tabloya çağırıyoruz. Annelerin yüreği bir daha yanmasın. Buna kimsenin hakkı yok. Bu ülkede kalıcı bir barış olsun. Yüreğimizin bir parçası dağda bir parçası dağda ölmüş. Hiç fark etmiyor. Evlat evlattır. Artık acıları yarıştırmayalım birleştirelim. Ve acıları bitirelim." şeklinde konuştu.

Terör örgütü üyesi oğlu Casım Dursun’u 7 yıl önce PKK bünyesinde İran’da kaybeden anne Emine Dursun da "Bir daha anneler ağlamasın. Allah bu ateşe bir su döksün. Artık yeter." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar