Seçim öncesi güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı

30 Mart 2014’de yapılacak mahalli idareler genel seçimleri öncesinde seçim güvenliği toplantıları sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Seçim öncesi güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı

30 Mart 2014’de yapılacak mahalli idareler genel seçimleri öncesinde seçim güvenliği toplantıları sürüyor.

Çarşamba Valilik toplantı salonunda Vali Münir Karaloğlu başkanlığında yapılan toplantıya İl Jandarma Alay komutanı Albay Vedat Çolak, vali yardımcıları, kaymakamlar, emniyet yetkilileri ve ilgili birim amirleri katıldı.

Toplantı öncesinde açıklama yapan Vali Karaloğlu, seçimlerde seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası olmak üzere güvenlik tedbirleri alındığını belirterek, bu gün her ilçenin aldığı tedbirleri gözden geçireceklerini söyledi.

Türkiye’de seçimlerin Yüksek Seçim Kurulu il ve ilçe seçim kurullarının gözetimi ve denetimi altında yapıldığını belirten Vali Karaloğlu, “Ancak seçimin güvenliğinden mülki idare amirleri sorumludur. Partilerimizin, siyasi parti adaylarının, özgür bir şekilde propagandalarını yapabilmelerini, fikirlerini ifade edebilmelerini sağlamak, o ortamı oluşturmak, vatandaşımızın da özgür bir şekilde iradesinin sandığa yansımasını sağlamak ta bizim görevimizdir. Onun için biz şu anda devam eden seçim güvenlik tedbirlerimizin seçime kadar seçim günü ve seçim sonrası olarak devam ettireceğiz.” dedi.

Aday listelerinin ilçe seçim kurullarına teslim edilerek aday belirleme sürecinin tamamlanacağını anlatan Karaloğlu, şöyle konuştu: “Artık adaylık süreçleri tamamlandı. Bundan sonra propaganda daha da hızlanacak. Şu anda var olan seçim irtibat bürolarına yenileri ilave edilecek. Bunların güvenliğinin sağlanması, siyasi partilerinin açık ve kapalı yer toplantıları ile ilgili taleplerini karşılamak. Onların bu propaganda yaptığı alanlarda ki güvenliklerini sağlamak ta bizim görevimiz olacak. İnşallah sorunsuz bir seçim yaşamak istiyoruz Bursa’da. Bundan önceki seçimlere baktığımızda Bursa’da çok ciddi seçime yönelik bir güvenlik problemi yaşamamışız. Ama bu şu anlama gelmiyor; ‘bundan sonra yaşamayacağız’ anlamına gelmiyor. Biz her türlü tedbiri alacağız vatandaşlarımızın huzur içinde 30 Mart seçimlerine ulaşmasını sağlayacağız.”

Daha sonra basın mensuplarını dışarı alınması ile birlikte alınan tedbirler ilçe bazlı olarak ele alındı.
CİHAN

Yorumlar