Sarrazin yeniden davet edilecek

Geçtiğimiz Pazar günü okuma etkinliği engellenen yazar Thilo Sarrazin okuma mekanı olan Berliner Ensemble Tiyatrosu tarafından tekrar davet edilecek.

Google Haberlere Abone ol
Sarrazin yeniden davet edilecek

Geçtiğimiz Pazar günü okuma etkinliği engellenen yazar Thilo Sarrazin okuma mekanı olan Berliner Ensemble Tiyatrosu tarafından tekrar davet edilecek. Berliner Zeitung Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre Tiyatro Genel Müdürü Claus Peymann "Sarrazin bir popülist olsa da, ben her şeyin yasaklanmasına karşıyım." dedi.

"Almanya kendini yok ediyor" adlı kitabıyla ülke çapında popüler bir kişi haline gelen eski politikacı ve bankacı Thilo Sarrazin "Yeni erdem terörü" adlı son kitabından kesitler okumak üzere Pazar günü Berliner Ensemle Tiyatrosu’na geldi ancak izleyiciler arasında bulunan Allmende Derneği’nin üyelerinin protestosu üzerine kitabını okuyamadan mekândan ayrılmak zorunda kaldı.

Tiyatro Genel Müdürü Claus Peymann olayın büyümesini engellemek için ellerinden geleni yaptıklarını, göstericiler arasından bir kişiye isteklerini dile getirmeleri için söz bile verdiklerini ancak bu girişimin de protestocuları yatıştıramadığını söyleyerek tiyatronun gelişmeler karşısında takındığı tutumu savundu. Peymann, olay yerine polis çağırmama nedenini anlatırken ise "Bu tür sahnelerin Berlin’e zarar verdiğine inanıyoruz. Sarrazin’i protesto edenler diğer katılımcılar gibi bilet alıp içeri girdiler.“ diye konuştu.

Berliner Ensemble Tiyatrosu’nun Müdürü, "Biz başörtülü kızlarız“, "Biz Almanya’yı yok ediyoruz“ gibi pankartlar açan Allmende Derneği’nden Türkiyeli göstericilerle ilgili olarak "Umarım biraz olsun utanıyorlardır. Umarım zaferleri kursaklarında kalır.“ temennisinde bulunurken Brecht Tiyatrosu olarak bilinen ve köklü bir geleneğe sahip Berliner Ensemble Tiyatrosu’nun yazar Thilo Sarrazin ile bir okuma etkinliği düzenlemesini eleştirenlere yönelik ise "Bence Sarrazin popülist bir insan. Milyonlarca insanın düşündüğünü dillendiriyor.

Bazıları bunu küçümsüyor ama bu insanların varlığını inkâr edemeyiz.“ dedi. Peymann her konunun açık açık tartışılmasından yana olduğunu vurguladı ve bu nedenle aşırı sağcı parti NPD’nin yasaklanmasına karşı olduğunu bildirdi. Peymann meydana gelen olaydan ötürü tiyatro yönetimi olarak Sarrazin’den özür dilenmediğini de sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar