Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıl dönümü kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıl dönümü kutlandı.

21. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda 21 pare top atışı ile başlayan kutlamalar çeşitli etkinliklerle devam etti. Kurtuluş sergisinin açılmasının ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi nikah ve konferans salonunda program düzenlendi. Günün anlam ve önemine binaen okunan şiirlerin ardından Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci korosu konser verdi. Burada konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, “Bu milletin haksızlığa başkaldırışını, hal ve şartlar ne olursa olsun, hür yaşamından bir an dahi vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya haykırmıştır.” dedi. Tüm yurdu saran işgale karşı yine dalga dalga tüm ülkeye yayılan direniş zincirinde Urfa’nın çok önemli bir halkayı oluşturduğunu belirten Güvenç, “Bu direniş Anadolu’nun diğer direniş merkezleri için bir moral kaynağı haline gelmiştir. Düşman işgaline karşı, bütün imkânsızlıklara rağmen dönemin Belediye Başkanı Hacıkamilzade Hacı Mustafa ile 12’lerin önderliğinde eşsiz bir mücadele sergilenmiştir. Bütün vatan sathında sevince sebep olan, Kurtuluş Savaşı'nın adeta bir önsözü olan bugün, Şanlıurfa’nın tarihteki şanlı sayfalara bir yenisinin eklendiği gündür." şeklinde konuştu.

Kurtuluş mücadelesinde verilen kahramanlıktan dolayı TBMM tarafından 1984 yılında Urfa’ya ‘Şanlı’ ünvanı verildiğini anımsatan Güvenç, şöyle devam etti: “Her 11 Nisan’da yapılan anma toplantısı Urfa’nın kurtuluşunda şehit düşen ve gazi olanlar için hissettiğimiz şükran duygusunun bir ifadesidir. Bunun yanında bugünkü neslimize, 94 yıl önceki şartlarda tüm imkânsızlıklara rağmen verilen mücadelenin, gösterilen fedakârlığın boyutunu ortaya koymaktadır. Bu açıdan bakıldığında, bugün sahip olduğumuz değerlerimizin bedelinin ölçülemeyecek kadar kıymetli olduğunu görmekteyiz.”

Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Emin Önen katılımcılara Urfa kurtuluş mücadelesini anlatan bir sunum yaptı. Şanlıurfa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ise Urfa kurtuluşunu konu eden türküleri seslendirdikleri mini bir konser verdi. Kutlama programına Vali İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in yanı sıra AK Parti Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, Garnizon Komutanı İhsan Başbozkurt, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İ.Halil Mutlu, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş amirleriyle çok sayıda davetli katıldı. CİHAN

Yorumlar