Sanık avukatı duruşma sonrası saldırıya uğradı

Adana’da kuyumcudan 4.5 kilo altın çaldıktan sonra kendilerini engellemek isteyen kuyumcunun yanındaki berber dükkanını çalıştıran Ali Can Aytaş (48) ile oğlu Mahir'i (16) öldürdükleri, 5 kişiyi de yaraladıkları öne sürülen biri firari 7 kişinin yargılan.

Google Haberlere Abone ol
Sanık avukatı duruşma sonrası saldırıya uğradı

Adana’da kuyumcudan 4.5 kilo altın çaldıktan sonra kendilerini engellemek isteyen kuyumcunun yanındaki berber dükkanını çalıştıran Ali Can Aytaş (48) ile oğlu Mahir'i (16) öldürdükleri, 5 kişiyi de yaraladıkları öne sürülen biri firari 7 kişinin yargılandığı davada sanık avukatı Faruk Özkan, saldırıya uğradı. Yere düşmesi sonucu ayak bileğinden yaralanan Özkan, Numune Hastanesi Acil Servisi'nde tedavi altına alındı.

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, saldırıyı mesleklerine ve yargı camiasına yönelik yapıldığını söyledi. Avukat Özkan’a uygulanan tetkik ve tıbbi müdahale sonucunda sağ ayak tarak kemiğinde ödem oluşması nedeniyle alçıya alındığını kaydeden Çıtırık, “Meslektaşımızın geçici raporunda oluşan yaranın basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyeceği belirtilmiştir. Olayın ardından meslektaşımıza saldırıyı gerçekleştiren 2 kişi gözaltına alınmıştır. Adana Barosu Yönetim Kurulu olarak, sürecin her aşamasını yakından takip etmekteyiz.” dedi. Davanın tarafı olmayan avukatların dosya ile özdeşleştirilmemesi gerektiğinin altını çizen Çıtırık, “Yapılan sözlü ve fiili saldırıyı kınıyoruz. Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, her zaman yanında olacağımızı belirtiyoruz. Biz, Avukatlar, adalete olan inancımızı her daim koruyoruz. Ancak, şu da bilinmelidir ki, bu saldırıları yapanların da en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.” diye konuştu. Faruk Özkan, 2007’de görevi başında darp edilmişti.


CİHAN

Yorumlar