Salihlili sivil toplum kuruluşları: Hizmet Hareketi'ne linç girişimi var

Manisa'nın Salihli ilçesindeki bazı sivil toplum kuruluşları, Hizmet Hareketi'ne karşı yapılan hakaret ve karalama kampanyalarına yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Salihlili sivil toplum kuruluşları: Hizmet Hareketi'ne linç girişimi var

Manisa'nın Salihli ilçesindeki bazı sivil toplum kuruluşları, Hizmet Hareketi'ne karşı yapılan hakaret ve karalama kampanyalarına yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi. Salihli Sanayici ve İşadamları Derneği (SASİAD), Sağlıklı Yaşam Derneği, Köy-Der Derneği, Kardelen Derneği ve Salihli Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin ortak basın toplantısında, linç girişimine daha fazla sessiz kalmanın kabul edilemeyeceği belirtildi.

Salihli Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Oktay Akyüz, yaptığı konuşmada, "Vatan ve milletimizin yükselmesi için çalışan Hizmet Hareketi'ne ve bu hareketin manevi mimarı olan Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yönelik akıl, insaf, vicdan ve insanlık dışı itham ve hareketler her gün artarak sürüyor. Bu yüzyılın bilgesi Fethullah Gülen modern, çağdaş, Avrupa standartlarına uygun bir küresel Türkiye hayaline büyük katkıda bulunmuştur. Aynı zamanda dünyanın dört bir yanında yetişen ve ekonomik alanda sadece Türkiye’nin değil, diğer ülkelerin de gelişmesine büyük katkıda bulunan ve genç nesillere sunulan sağlıklı eğitimin de fikir mimarıdır. Onun fikirlerinden etkilenmiş olan binlerce varlıklı insan, dünyanın 160 ülkesinde binlerce kurumun açılmasını sağlamıştır. Medeni dünyanın bu fikirlerle tanışmasıyla dünyada ve uluslararası arenada Türkiye’yi farklı kültürlerin iç içe bulunduğu ekonomik bir güç haline getirecek olan bir insana 'sinsi, virüs, örgüt, maşa, Haşhaşi, bedduacılar, kaset montajcıları, itibar suikastçıları, dindar kisvesine bürünen takiyyeci, kokuşmuş, çürümüş, vücuda girmiş sinmiş virüs, inlerine gireceğiz, ellerini kıracağız, milli irade hırsızları, ajan, casus, yalancı peygamber, içi boş alim müsveddesi, kod adı ananas, şifre tesbih' şeklindeki ifadeler, apaçık nefret söylemidir. Mahkemelerde devam eden yolsuzlukla ilgili davalarda, 'masumiyet var' diyerek hırsızlık ve yolsuzluğa bulaşmış kişilere toz kondurmazken haklarında hiçbir delil bulunmayan ve adli bir suç isnadı olmayan bu insanlara ağza alınmayacak kadar çirkin bu sözleri söyleme cüreti, neyi ifade etmektedir? Bu durum, yurtiçinde ve yurtdışındaki milyonlarca insanımız gibi bu ülkenin vatandaşı olarak hepimizi derinden yaralıyor. Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yapılan bu insanlık dışı hakaret ve iftiralar karşısında maşeri vicdan ne diyecek? Yolsuzluk operasyonları üzerinden menfur saldırılar ve karalama kampanyası yürütülüyor, buna daha fazla sessiz kalmamız mümkün değildir. Hükümete koşulsuz itaat ve biat etmeyen her kişi ve kuruluş hain ilan edilmektedir. Hayatlarını almaya değil vermeye adamış, dünyevi hiçbir beklentisi olmayan hasbi ruhları rencide etmekten, huzuru en çok isteyen hizmet insanlarını huzursuzluğun sebebiymiş gibi göstermeye çalışmaktan, ucuz hesaplar uğruna yarın yüzümüzü daha fazla kızartacak sözlerden, kardeşlik hukukumuzu zedeleyen davranışlardan ve açılan bu yarayı daha fazla derinleştirmekten vazgeçmek gerekmektedir." dedi. CİHAN

Yorumlar