Sağlık Bakanı: Uyuşturucuyla mücadele için yeteri kadar yetişmiş uzmanımız yok

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi'nde (AMATEM) görev yapacak yeteri kadar yetişmiş psikiyatri uzmanı olmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı: Uyuşturucuyla mücadele için yeteri kadar yetişmiş uzmanımız yok

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi'nde (AMATEM) görev yapacak yeteri kadar yetişmiş psikiyatri uzmanı olmadığını açıkladı. Uzman sorunun 3 -4 yıl içinde çözüleceğini ifade eden Müezzinoğlu, “Uyuşturucu kullanımı, uyuşturucuya ulaşım, uyuşturucu yaşının düşmesi bütün bunlar yalnız Sağlık Bakanlığı’nın değil, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nı da ilgilendiriyor. Sağlık politikaları artık çok sektörlü bir alan. Yerel yönetimler de burada etkin olması gerekiyor." dedi.

Özel hastanelerle ilgili bir toplantıya katılmak için Antalya’ya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Öztürk, Antalya’nın uyuşturucu kullanımı bakımından Türkiye sıralamasında yer alan bir şehir olduğunu ve bu nedenle Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi'ne (AMATEM) özellikle ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Bu merkezin kısa sürede tamamlanmasının elzem olduğunu aktaran Vali Öztürk, sağlık turizminin de çok önemli olduğunu vurgulayarak, her türlü turizm aktivitesi konusunda Antalya’nın yeterli ve iddialı olduğunu söyledi.

Bunun üzerine 3 ay önce de kendisine iletilen AMATEM'i takip ettiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, bunları en kısa zamanda Antalya’ya kazandıracaklarını açıkladı. Bir gazetecinin uyuşturucu kullanımı yaşının küçük yaşlara kadar indiğiyle ilgili sorusunu cevaplayan Müezzinoğlu, bu konunun çok çeşitli olduğunu belirtti. Müezzinoğlu, “Uyuşturucu kullanımı, uyuşturucuya ulaşım, uyuşturucu yaşının düşmesi bütün bunlar yalnız Sağlık Bakanlığı’nın değil, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nı da ilgilendiriyor. Sağlık politikaları artık çok sektörlü bir alan. Yerel yönetimler de burada etkin olması gerekiyor. Yerel yönetimlerle birlikte bir organizasyon yapıyoruz. Yerel yönetimlerle bir toplantı yapacağız. Yerel yönetimler halkla daha yakından iletişim kurabiliyor. Projelerimizi yerel yönetimlerle birlikte yürütmeyi planlıyoruz. Uyuşturucu alkol, sigara bütün bunlarla olan mücadelemizin yanında bir taraftan kullananların tedavisine yönelik, diğer yandan da bireyin bu kötü alışkanlıklardan korumaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda birçok bakanlıkla birlikte çalışıyoruz." dedi.

Uyuşturucu ve alkol bağımlılarının tedavisi için AMATEM’lerin Türkiye genelinde ciddi bir ihtiyaç olduğunu aktaran Bakan Müezzinoğlu, “Burada bir sorunumuz var. Bu açığı kapatacak yetişmiş psikiyatri uzmanımızın olmaması. O nedenle ciddi düzeyde yetişmiş insana dayalı planlar yapmak durumundayız. İnşallah önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde bu açığımızı kapatacağız. Ama bizim arzu ettiğimiz hiçbir çocuğumuzun uyuşturucuyla muhatap olmaması. Hele hele uyuşturucunun mahkumu olmaması.” şeklinde konuştu. Ziyaret anısına Vali Öztürk tarafından Müezzinoğlu’na kilim hediye edildi.

CİHAN

Yorumlar