Rektör Uluçam öğrencilerle bir araya geldi

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Kredi Yurtlar Müdürlüğü’nde kız ve erkek öğrencilerle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Rektör Uluçam öğrencilerle bir araya geldi

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Kredi Yurtlar Müdürlüğü’nde kız ve erkek öğrencilerle bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Uluçam öğrencilere “ Birbirimizle bağımızı, birlikteliğimizi koparmayalım. Dini ırkı önemli değil, biz insanı insan olduğu için seviyoruz.”dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün Türkiye geneli başlatmış olduğu kariyer günlerinin Batman konuğu Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam oldu. Kız ve Erkeklerle ayrı ayrı bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Uluçam, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunarak Üniversitenin gelişimiyle de ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Kariyer günlerinin ilk oturumunu Kız yurdunda yapan Rektör Prof. Dr. Uluçam’ı Kız Yurdu Müdüresi Esma Aydemir kapıda karşıladı. Konuşma öncesi yemekhanede öğrencilerle yemek yiyen Prof. Dr. Uluçam daha sonra kız öğrencilere seslendi. Rektör Prof. Dr. Uluçam Batı Raman Kampüsü içinde bulunan kız yurduyla ilgili açıklamalarda da bulundu. Rektör Prof. Dr. Uluçam “İlk etapta buranın kız yurdu olmasını istemiyorduk, ama bizimle ilgisi olmadığı için bir şey yapamadık. Siz değerli öğrencilerimiz sıkılmasın diye kampüsümüze gölet yapıyoruz. Bahar şenliklerini bu sene Batı Raman Kampüsü’nde düzenleyeceğiz. Gençler, hayatınızda keşkelere yer vermeyin, hayatı amacınız için dolu dolu yaşayın. Gece başınızı yastığa koyduğunuzda o günün muhasebesini yaparak yanlış ve doğruları ayırın.” diye konuştu.

Kız yurdundan ayrıldıktan sonra erkek yurduna geçen Rektör Prof. Dr. Uluçam’ı Yurt Müdürü Servet Karadeniz kapıda karşıladı. Öğrencilerle çok amaçlı salonda bir araya gelen Prof. Dr. Uluçam şunları söyledi: “Hayal edin, hayallerden korkmayın. İdeolojiniz de olsun, bu olmazsa olmazdır artık ama asla ideolojilerinizi zorla kabul ettirmeyin. Sizler kendilerinizi sevdirerek ideolojilerinizi sevdirebilirsiniz. Bize sağlanan bu coğrafyayı bu imkanları birlikte değerlendirelim. Derslerinize ilgi gösterin, derslerle ilgili sıkıntılarınızı danışmanlarınızla görüşün, onlar sizler için atanmıştır. Bologna süreci kapsamında hocalarınıza yılda iki defa not vereceksiniz. Hocalarınızdan memnuniyetinizi o notlarda muhakkak belirtin. ”dedi.

Rektör Prof. Dr. Uluçam öğrencilerle toplu fotoğraf çektirdikten sonra program son buldu.
CİHAN

Yorumlar