Pursaklar zabıtasından fırınlara şafak denetimi

Yaklaşan Ramazan öncesi ekipler şafak operasyonu ile fırın ve pastaneleri denetledi. Pursaklar Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Aytaşgın zabıta ekipleriyle birlikte ekmek fırınlarının üretim ve satış sahasının temizliği ve gramaj kontrollerini...

Google Haberlere Abone ol
Pursaklar zabıtasından fırınlara şafak denetimi

Yaklaşan Ramazan öncesi ekipler şafak operasyonu ile fırın ve pastaneleri denetledi. Pursaklar Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Aytaşgın zabıta ekipleriyle birlikte ekmek fırınlarının üretim ve satış sahasının temizliği ve gramaj kontrollerini yaptı. Ankara Fırıncılar Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından belirlenen fiyat ve gramajlara göre Pursaklar ilçe sınırlarında bulunan fırın ve pastane gibi çok sayıda imalathanenin denetimi yapıldı. Ekipler yaptıkları denetimlerde Odaların belirlemiş olduğu fiyat, gramaj ve hijyen kurallarını dikkate alıyor. Yapılan denetimlerinde; genel temizlik, üretim izni, ruhsat, gramaj, etiket ve personel kılık kıyafetleri konularına dikkat edildi.

Sağlıklı üretim ve çalışanların hijyenik olması konusunda yapılan denetimlerde eksiği bulunan işletme sahiplerine uyarı yapılırken, bir işletmeye ise hijyen kurallarına uymadığından dolayı idari yaptırım tutanağı düzenledi. Ekmek gramajlarında ise herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Sabaha karşı gerçekleştirilen denetimlerin önemine değinen Zabıta Müdürü Ali Aytaşgın şunları söyledi: “Rutin olarak yapılan denetimlere ilave olarak Ramazan öncesi denetimlerimizi daha da sıkılaşacak. Amacımız hemşerilerimizin sağlıklı ve güvenli gıda tüketmelerini sağlamak. İşletme sahiplerinin bu konularda daha titiz davranmaları gerekiyor. Yaptığımız uyarılar dikkate alınmadığı takdirde cezai işlem uygulayacağız. Hemşerilerimiz gönül rahatlığı ile gıdaları tüketsinler. Gerçekleştirdiğimiz denetimlerde fiziki eksikliklerin haricinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık.”

CİHAN

Yorumlar