Polis babası: Oğullarım hırsızlıktan alınsaydı memleketime dönemezdim

Samsun Vezirköprülü Yaşar Bolat'ın 2 oğlu sahur operasyonu ile gözaltına alındı. Şeref Bolat çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, Ramazan Bolat'ın sorgusu ise sürüyor. 2 gündür adliye önünde bekleyen Yaşar Bolat, "Üzülmüyorum ve...

Google Haberlere Abone ol
Polis babası: Oğullarım hırsızlıktan alınsaydı memleketime dönemezdim

Samsun Vezirköprülü Yaşar Bolat'ın 2 oğlu sahur operasyonu ile gözaltına alındı. Şeref Bolat çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, Ramazan Bolat'ın sorgusu ise sürüyor. 2 gündür adliye önünde bekleyen Yaşar Bolat, "Üzülmüyorum ve dimdik ayaktayım. Benim çocuğum hırsızlıktan içeride olsaydı ben memleketime dönemezdim, en yakın arkadaşımın suratına bakamazdım." dedi.

İstanbul Adliyesi'nde sorguları devam eden polislerin yakınları ve destek için gelen vatandaşların bekleyişi sürüyor. Adliye önünde dev Türk bayrağı açan vatandaşlar, onun gölgesinde sıcaktan korunmaya çalışıyor. Zaman zaman slogan ve alkışlarla polislere destek veren vatandaşlardan bazıları da Kur'an okuyarak zaman geçiriyor.

Bekleyenler arasında operasyonda 2 oğlu gözaltına alınan Yaşar Bolat da var. Samsun Vezirköprülü Bolat, oğlu Ramazan Bolat'ın sorgusunun sürdüğünü, Şeref Bolat'ın ise tutuklandığını söyledi.

"Çok mutluyuz. Çocuklarımızın alnı ak olduğu için üzülmüyoruz." diyen Yaşar Bolat, "Üzülmüyor dik duruyoruz. Onlar vatan için millet için gerekli hizmeti yaptılar. Şeref Bolat İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde istihbaratçıydı. Yeni tayini çıkmıştı, Bingöl'e gitmesi gerekiyordu Cuma günü. Diğeri Erzurum da görev yapıyordu. O da yeni izne geldi gitti." dedi.

Hangi gerekçe ile gözaltına alındıklarına yönelik soruya da Bolat, "Hangi gerekçeyi gösterirlerse göstersinler, vatanımızdaki insanlar zaten onlara inanmıyor. Hepsi pırlanta gibi. Görev yaptıkları için suçlu ise suçlu bunlar. Herkes arkasında, herkes dik duruyor. Üzülmüyorum, üzülmedim de. Hepsinin arkasındayız. Vatandaşımız ilgilerini gösterdiler." ifadelerini kullandı.

Eğer oğlu gözaltına alınmasaydı Eyüp Sultan'da iftar yapmayı düşündüğünü anlatan Bolat, şöyle devam etti: "Buralar iftar ve sahurda yemeklerle doldu taştı. Ben bu iftarı Ayasofya'da yapmak, Fatih'te, Eyüp'te yapmak istiyordum. Çocuğum Cuma günü gidecekti. Gitmeden oralara gidelim dedim ama buraya nasip oldu.O havayı buralarda teneffüs ettik. Hak yerini er yada geç bulacak. İnananlar ezilebilir, sıkıntı çekebilir ama önemli olan dürüst olarak, şerefli olarak yaşamak, şerefli olarak da ölmek. Benim çocuğum hırsızlıktan içeride olsaydı ben memleketime dönemezdim, en yakın arkadaşımın suratına bakamazdım."

CİHAN

Yorumlar