Özel Sema Koleji öğrencileri turistlik gezilerle yabancı dillerini geliştiriyor

Aksaray Özel Sema Koleji öğrencileri, İngilizce pratik yapmak için hafta sonları yaptıkları gezilerle turistlerle İngilizce konuşarak pratiklerini geliştiriyor. İlk olarak Aksaray’ın serhatlı beldesinde bulunan yeraltı şehrine öğretmenleri...

Google Haberlere Abone ol
Özel Sema Koleji öğrencileri turistlik gezilerle yabancı dillerini geliştiriyor

Aksaray Özel Sema Koleji öğrencileri, İngilizce pratik yapmak için hafta sonları yaptıkları gezilerle turistlerle İngilizce konuşarak pratiklerini geliştiriyor. İlk olarak Aksaray’ın serhatlı beldesinde bulunan yeraltı şehrine öğretmenleri nezaretinde gelen Özel Sema Koleji 5.sınıf öğrencileri, baharın gelişiyle birlikte neşeli bir yürüyüş gerçekleştirildi.

    

    Turistlerle İngilizce konuşan ve pratiklerini geliştirme imkânı bulan öğrenciler önlerine gelen her turistle konuştular. Daha sonra öğrenciler geçen hafta da ıhlara vadisine gezi düzenlendi. Yaklaşık 5 kilometre olan vadide karşılaştıkları turistlerle sohbet etme fırsatı bulan öğrenciler derslerde gördükleri yabancı dili pekiştirme adına güzel bir tecrübe yaşadır.

    Öğrenciler ve öğretmenleri vadi yürüyüşü boyunca karşılaştıkları turistlerle konuşmalarını video ve fotoğrafla ölümsüzleştirdi. İngilizce öğretmenleri Yusuf Çelik, Ayşe Alan, ve Tunuslu öğretmenleri Mr.Lotfi nezaretinde uygulamalı pratik yapmak öğrencileri çok mutlu etti.

Özel Sema Ortaokulu Müdürü Yasin Kayhan ise öğrencilerin 8 ay boyunca İngilizce derslerinde gördüklerini pratiğe dökme adına bu tip aktivitelere çok önem verdiklerini belirtti. Kayhan ayrıca Tunuslu öğretmen ile öğrencilerin her hafta bir saat o hafta öğrendikleri bilgileri pratik yapma imkanı bulduklarını kaydetti. CİHAN

Yorumlar