Osmanlı Parkı, Mehter konseriyle açıldı

Beylikdüzü’nde yapımı tamamlanan Osmanlı Parkı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Osmanlı Parkı, Mehter konseriyle açıldı

Beylikdüzü’nde yapımı tamamlanan Osmanlı Parkı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla hizmete açıldı. Parkın açılışı öncesinde Mehter Takımı vatandaşlara kısa bir konser verdi.

Beylikdüzü Barış Mahallesi’nde bulunan Osmanlı Parkı’nın açılış töreni İBB Başkanı Kadir Topbaş, Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, davetliler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış töreni öncesinde Fatih Mehter Takımı vatandaşlara mini bir konser verdi. Törende konuşan Başkan Topbaş, Osmanlı Parkı’nın bölgenin ihtiyacını karşılayacağını belirterek metro, tünel ve çevre yatırımlarla Beylikdüzü’nün çok farklı bir ölçeğe geleceğini ifade etti.

İstanbul’un 15 milyona yakın nüfusuyla Avrupa’nın 23 ülkesinden büyük olduğuna işaret eden Topbaş, “Geçmişte dünyayı etkileyen ve bugünde dünyanın konuştuğu bir şehirde yaşamaktayız. Bu şehir müjdelenmiş, emanet bir şehirdir. Bu şehirde yaşamak bir ayrıcalık ama o denli de herkese bir sorumluluk getirmektedir. Bu anlayışla hizmet vermeye çalışmaktayız. Kurumsal taassup gözetmeksizin merkezi yönetimin bütün birimleriyle, politize olmamış sivil toplum kuruluşlarıyla meclis üyelerimiz, muhtarlarımızla ve halkımızın da büyük desteğiyle hizmet kervanımız devam ediyor.” dedi.

Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB başkanı olmadan önceki döneme değinen Topbaş, muhalefete şöyle yüklendi: “CHP’nin yönetim döneminde tramvaylardaki tutamakları dışarıdan getiriyorlar. Tanesine 250 dolar ödenmiş. Biz şimdi 1 dolara imal ediyoruz. CHP’nin yönetim anlayışı, parayı yönetme anlayışı. Buna bütçe, devlet dayanır mı? Kim ödüyor millet, halk ödüyor.”

Haramidere’den Beylikdüzü’ne bir tünel çalışması düşündüklerini de aktaran Topbaş, şöyle devam etti: “Ne kadar müsaitse Haramidere’den Beylikdüzü’ne bir tünel çalışması yapılmasını istedim. Yani direk geçecek insan neden oralarda trafiğe kalsın. Tünelden direk transit geçsin. Beylikdüzü’nde bir balık hali yapıyoruz. Bu bir iskele demek bir rıhtım demek, istihdam, iş demek, ekonomi demektir. Birileri hep yaptırmayalım derdinde. Çevrecilik adı altında engel olmaya çalışıyorlar. Bizim yaptığımız çevre ve düzenleme konusunda bizimle yarışacak hiçbir gücünüz yok. Milyonlarca ağaç dikmişiz. Evlerinin bahçelerinde yapamayacakları kadar şehri güzelleştirmişiz. Estetiği düşünen, derelerin akışlarını, pisliklerini toparlayan, bütün atıkları biyolojik arıtmayla elden geçirip denize kirli su bırakmamak üzere çalışmaktayız.”

Vatandaşlardan seçimi çok farklı değerlendirmelerini isteyen Topbaş, “Farklı beklentileri olanlar var. 30 Mart gecesini o beklentileri olanların renklerinin nasıl değişeceğini şimdiden merak ediyorum. Milletimiz kararını vermiş. Ben sen meselesi değil, ülkenin, Beylikdüzü’nün, İstanbul’un geleceği. Bu anlayışla kol kola girerek hizmet kervanını oluşturmak zorundayız.”

Başkan Topbaş ve beraberindekiler konuşmaların ardından kurdele keserek Osmanlı Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi. CİHAN

Yorumlar