Osmaniye’ye AMATEM merkezi kurulacak

Osmaniye’de Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Dr. Mehmet Oduncu başkanlığında yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Osmaniye’ye AMATEM merkezi kurulacak

Osmaniye’de Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Dr. Mehmet Oduncu başkanlığında yapıldı.

Toplantıda, 'Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı' sunumunu İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürü İbrahim Çağrı Şentürk yaptı. Eylem planının, stratejik hedef, arza yönelik ve talep azaltımına yönelik olmak üzere 3 ana başlıkta toplandığını kaydeden Şentürk, planın uyuşturucu satışını ve kullanımını sıfırlamayı hedeflediğini söyledi. 13 maddeden oluşan eylem planının 2014–2016 yıllarını kapsadığını ifade eden Şentürk, madde bağımlılığı ve uyuşturucuyla mücadele konusunda ilimizin güçlü yönleri, zayıf yönleri, fırsatlar ve tehditler başlıkları altında toplanan Eylem Planı hakkında bilgi verdi.

Toplantıda konuşma yapan Vali Dr. Mehmet Oduncu, öncelikli hedefin uyuşturucu kullanımını ve satışını sıfırlamak olduğunu söyledi. Her geçen gün uyuşturucu kullanma alışkanlığının yaygınlaştığını belirten Vali Oduncu “Ne yazık ki her geçen gün uyuşturucu kullanma alışkanlığı yaygınlaşıyor. Bizim nihai hedefimiz, ilimizde uyuşturucu kullanımını sıfırlamak. Bu konuda önceliğimiz okullar ve civarı. Temel amacımız çocuklarımızı madde kullanımına yönelmesini önlemek, kullanan gençleri ise bu illetten kurtarmak. Öncelikle emniyet tedbirlerimizi alacağız, uyuşturucu satışını engelleyeceğiz, okullarımızın civarında buna yönelik tedbirler alacağız.” dedi.

Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezlerinin (AMATEM) daha çok büyükşehirlerde kurulduğunu belirten Vali Oduncu, “Madde bağımlılarının büyükşehirlerdeki bu merkezlere gidip gelmeleri zaman alıyor. O zaman biz daha kısa sürece çözüm bulmak için Osmaniye Valiliği olarak bu yıl içerisinde kendi AMATEM’imizi kuracağız ve uyuşturucu ile sonuna kadar mücadele edeceğiz.” diye konuştu.

Çocukların dilendirilerek istismar edilmesini de önlemek için çalışmalar yapacaklarını belirten Vali Oduncu, “Bir diğer hedefimiz, ilimizde dilenen tek bir çocuğun kalmamasıdır. Aileler çocuklarını dilendiriyorlar. Bu, çocuk istismarıdır. Şayet çocuklarını dilendiren aileler gerçekten fakir oldukları için bu yola başvuruyorlarsa, biz bu ailelere yardımcı oluruz. Ama aile çocuğunu dilendirmekte ısrar ederse, o zaman gereken önlemleri alırız.” ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar