Osmanağaoğlu'nu son yolculuğuna Devlet Bahçeli uğurladı

Ankara'da Bahçelievler Davası'nda yargılanarak idama mahkum edilen ve 1999 yılında hapse girdikten sonra 2 yıl önce tahliye edilen Ünal Osmanağaoğlu, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı. Milliyetçi Hareket...

Google Haberlere Abone ol
Osmanağaoğlu'nu son yolculuğuna Devlet Bahçeli uğurladı

Ankara'da Bahçelievler Davası'nda yargılanarak idama mahkum edilen ve 1999 yılında hapse girdikten sonra 2 yıl önce tahliye edilen Ünal Osmanağaoğlu, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katıldığı cenazede Osmanoğlu'nun eşi, çocukları ve milliyetçi camianın önde gelen temsilcileri hazır bulundu.

Geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle Çağlayan'daki Florence Nighingale Hastanesi'nde hayatını kaybeden Osmanağaoğlu için cenaze namazı Fatih Camii'nde kılındı. Cenaze öncesi taziyeleri kabul eden aileye TBMM Başkan Vekili Meral Akşener destek oldu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Gazeteci-Yazar Mümtazer Türköne, MHP milletvekilleri de cenazede hazır bulundu. Osmanağaoğlu'nun eşi Barbara, kızları Selcan, Umay ve Dilara ile oğlu Tarkan da taziyeleri kabul etti.

Devlet Bahçeli de cenaze için saf tutanlarla el sıkışarak saftaki yerini aldı. Kılınan öğle namazının ardından cenaze namazına geçildi. En ön sırada saf tutan Bahçeli'ye Adan ve diğer partililer eşlik etti. Kılınan cenaze namazı helallik istenmesinin ardından Osmanağaoğlu'nun cenazesi omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Kalabalık bir cemaat tarafından uğurlanan Osmanağaoğlu için Bahçeli de cenaze aracının başında dua etti. Osmanağaoğlu'nun cenazesi Eyüp Sultan Mezarlığı'nda defnedildi.

Ünal Osmanağaoğlu, Ankara'da Bahçelievler Davası'nda idam cezasına çarptırılmış ve sonrasında uzun yıllar firari olarak kalmıştı. 1999' yılında cezaevine giren Osmanağaoğlu, 3.Yargı düzenlemesinden yararlanarak 2 yıl önce cezaevinden tahliye edilmişti.

CİHAN

Yorumlar