Orduevi'nin önündeki işyeri soyuldu, zanlılar 13 gündür tespit edilemedi

Eskişehir'de, Orduevi’nin önünde, polis bekleme noktasına 2 metre uzaklıkta ve şehrin göbeğinde yaşanan hırsızlık olayı 13 gün geçmesine rağmen aydınlatılamadı.

Google Haberlere Abone ol
Orduevi'nin önündeki işyeri soyuldu, zanlılar 13 gündür tespit edilemedi

Eskişehir'de, Orduevi’nin önünde, polis bekleme noktasına 2 metre uzaklıkta ve şehrin göbeğinde yaşanan hırsızlık olayı 13 gün geçmesine rağmen aydınlatılamadı. Bir telefoncunun kapısını kırarak içeri giren hırsızlar iş yerinden 20 bin lira değerindeki cep telefonları ve sadaka kutusunu alarak kayıplara karıştı. Polis olayın üzerinden bir hafta geçmesine ve yüzleri açıkça belirlenmesine rağmen hırsızlara ulaşamadı. Esnaf Orduevi’nin önünde, polis bekleme noktasına 2 metre uzaklıkta ve şehrin göbeğinde yaşanan olaya tepki gösterdi.

Görüntülerin adresi Eskişehir Tepebaşı Mahallesi İsmet İnönü Cadde’sindeki bir cep telefonu dükkânın güvenlik kamerasından. Gece yarısı meydana gelen olayda, iki hırsızlık şüphelisi kapıyı kırıp, içeriye giriyor. Şahıslardan biri içeri giriyor diğeri de dışarıda bekleyerek gözcülük yapıyor. Dışarı da kalan bu şahıs daha sonra dükkâna giren arkadaşının arkasından işyerinin kapısını kapatıyor. İşyerine giren şahıs bir müddet içerde dolanıyor. Ardından eldivenini çıkarıp masa üzerindeki telefonları cebine dolduruyor. Şahıs daha sonra sadaka kutusunu da alıyor ve kameranın açısından çıkıyor. Bir müddet sonra işyerindeki başka bir kameraya yansıyan hırsızın elinde bir çanta görülüyor. Hırsızın bu kez hedefinde ise işyerindeki sadaka kutusu oluyor. Şahıs, elindeki sadaka kutusunu bir iki sefer sehpaya vursa da kıramıyor. Şahıs sadaka kutusunu kıramayınca bu kez sadaka kutusunu alarak götürüyor. Daha sonra kapıya yönelen şahıs cebine doldurduğu cep telefonlarını bir kaçını dışarıda bekleyen arkadaşına veriyor. Hırsız elindeki çantayı yere bırakarak çantayı karıştırıyor. Çantanın içinden çıkardığı telefonları dışarıda bekleye arkadaşına gösteriyor.

ŞAHISLARIN YÜZÜ BELLİ AMA 13 GÜNDÜR HIRSIZLAR BULUNAMIYOR

Yaklaşık 20 dakika işyerinde kalan hırsız, tekrar kapıya doğru yönelerek dışarı çıkıyor. Akabinde iki şahıs hiç bir şey olmamış gibi 20 bin lira değerindeki cihazlarla ve sadaka kutusunu alıp, işyerinin kapısını kapatarak kayıplara karışıyor. Ancak polisin olayın üzerinden 13 gün geçmesine ve yüzleri açıkça belirlenmesine rağmen hırsızları yakalayamaması esnafın tepkisi çekti. Esnaf Orduevi’nin önünde, polis bekleme noktasına 200 metre uzaklıkta ve şehrin göbeğinde yaşanan olaya tepki gösteren soyulan işyerinin müdürü Abdurrahman Ecevit, “Şehrin göbeğinde böyle bir olayın yaşanması çok tuhaf. Kamere kayıtlarında bütün görüntüler mevcut. Buna rağmen polisler 10 günden beri uğraştı ama hiçbir sonuç ifade edemediler. Aradan uzun süre geçmesine rağmen olayla ilgili bir sonuç yok. Yakalanıp, yakalanmadığını bilmiyoruz. Bizlere hiçbir şekilde bilgi verilmiyor.” diye konuştu.

İŞYERİNİN YAKININDA 2 AYRI ASAYİŞ EKİBİ 24 SAAT NÖBET TUTUYOR AMA

İşyerinin arka tarafındaki iskele bölümünde 3 özel güvenlik görevlisi, Köprübaşı tarafından ise iki asayiş polisi ekibinin 24 saat nöbet tuttuğunu buna rağmen işyerlerinin soyulduğunu aktaran Ecevit, “Buna istinaden hırsızlar gelip arka kapıyı kıraraktan içeriye giriyor. Dakikalarca içeri de kalıp 20 bin lira değerindeki sıfır cihazlarımızı çaldılar ve kayıplara karıştılar. Ama bir netice yok.” dedi.

PARÇALAMAYINCA SADAKA KUTUSUNU BİLE ÇALARAK YANLARINA GÖTÜRDÜLER

Hırsızların ilk girdiklerinde sadaka kutusunu fark ettiklerini alıp içindeki belirten Ecevit, “ İçindeki parayı almak için sadaka kutusunu parçalamak istiyorlar. Ama sadaka kutusu parçalanmıyor, kırılmıyor. Sonra sadaka kutusunu da alıyorlar. Bu kadar da olmaz.” ifadesini kullandı.



CİHAN

Yorumlar