OMÜ'lü öğrenciler için futbol sahasında mezuniyet töreni düzenlendi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezuniyet töreni, OMÜ Nuri Asan Futbol Sahası’nda yapıldı. 225 öğrencinin mezun olduğu törene Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Rektör Yardımcısı...

Google Haberlere Abone ol
OMÜ'lü öğrenciler için futbol sahasında mezuniyet töreni düzenlendi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezuniyet töreni, OMÜ Nuri Asan Futbol Sahası’nda yapıldı. 225 öğrencinin mezun olduğu törene Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ölmez, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Yüksel, üniversite protokolü, aileler ve öğrenciler katıldı.

Törende Fakülte birincisi Öykü Koçcu öğrencileri temsilen bir konuşma yaptı. OMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde iyi bir eğitim aldıklarını vurgulayan Koçcu, Fakültede edindikleri bilgileri iş hayatında da uygulayacaklarının altını çizdi.

OMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Yüksel yaptığı konuşmada fakülte hakkında bilgi verdi. Yüksel, “Fakültemizde; İktisat, İşletme ve Kamu Yönetimi Bölümlerinde toplam 1.189 öğrenci ve 50'ye yakın seçkin öğretim elemanı bulunmaktadır. Fakültemiz, üniversite sınavlarında 100'den fazla İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi arasında 15. sırada yer alarak en çok tercih edilen fakülteler arasına girmiştir. Bu başarıda Ondokuz Mayıs Üniversitesinin 39 yıllık köklü geçmişinin önemli payı vardır.” diye konuştu.

Mezun öğrencilere seslenen Prof. Dr. Yüksel, “Türkiye’nin seçkin üniversitelerinden birinden iyi bir eğitim alarak mezun oluyorsunuz. Fakülte olarak aldığınız eğitime ve sizlerin başarısına güveniyoruz. Siz kamu ve özel sektörde çok farklı kademelerde istihdam edilebilme şansına sahipsiniz. İdari hakimlik, kaymakamlık, Sayıştay denetçiliği, vergi müfettişliği, bakanlıkların uzman yardımcılıkları, bankacılık sektörü ile işletmelerin insan kaynakları, muhasebe, pazarlama gibi bir çok departmanda çalışabilirsiniz . Alternatiflerin fazlalığı açısından birçok fakülteye göre iktisadi idari bilimler fakültesi mezunları olarak çok daha şanslı konumdasınız.” dedi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ise mezun öğrencileri kutlayarak yeni yaşamlarında ve iş hayatlarında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri ve başarı belgeleri verildi. Tören, mezun öğrencilerin keplerini havaya fırlatmalarıyla sona erdi. CİHAN

Yorumlar